REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį, spalio 4 d. likus lygiai savaitei iki 24-ojo „Vilnius Jazz“ festivalio, sostinės „Neringos“ viešbučio restorane buvo pristatyta šių metų renginių programa. Kaip žada organizatoriai, festivalis išlaikys per ilgą laiką suformuotus stiliaus akcentus ir puoselėtas tradicijas.

REKLAMA
REKLAMA

Atidarymo koncertas – M. K. Čiurniolio metams paminėti

Spalio 11 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje bus surengtas atidarymo koncertas su specialia Mikalojaus Konstantino Čiurlionio metams paminėti skirta programa. „Bus šviesos ir garso misterija Čiurlionio kūrybos motyvais“, ‒ tvirtino festivalio vadovas Antanas Gustys. Ją kurs kompozitorius, garso ir vaizdo menininkas Artūras Bumšteinas kartu su džiazo meistru Liudu Mockūnu, pasitelkę novatoriškus meninius sprendimus bei technikos priemones.

REKLAMA

Greta atidarymo koncerto kitas neeilinis renginys – medijų projektas, ruošiamas kartu su lietuvių vaizdo menininke Aurelija  Maknyte. „Tai didžiulis projektas tiek orgazinacine, tiek logistine, tiek finansine prasme. Projektas gimė neatsitiktinai „Das Kapital“ jau buvo paruošę panašų, kurį man teko matyti užsienyje. Pasitaikius tinkamai progai ir atsiradus kitam dideliam projektui Nacionalinėje dailės galerijoje ėmėmės savo renginio organizavimo. Tai projektas, kuris papuoštų bet kurį festivalį“, ‒ tvirtino A. Gustys.

REKLAMA
REKLAMA

Anot festivalio vadovo, „Vilniaus Jazz“ niekada nesiorientavo į vardus, o daugiau į naujoves, į atradimus. „Manau, kad tokį naujovių šiais metais bus nemažai ir kiekvienas turės progą išgirsti sau kažką naują“, ‒ komentavo jis.

Antrojoje dalyje – Balkanų muzikos užtaisas

Antroji dalis bus lengvesnė, joje žadamas stiprus Balkanų muzikos užtaisas su grupe „Jazzta Prasta“. Kaip išskirtinis įvardijamas ir  „Colin Vallon Trio“ grupės iš Šveicarijos pasirodymas. Publikos pageidavimu į festivalį sugrįžta grupė „Jean Luois“. Anot festivalio rengėjų, jie pasirodys su nauja programa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau šeštą kartą organizuojamas „Vilnius Jazz Young Power“ jaunimo džiazo grupių konkursas. Šiais metais laimėtojas taip pat gaus teisę atstovauti Lietuvai Šiaurės šalių jaunųjų džiazo atlikėjų konkurse „Young Nordic Jazz Comets“ Farerų salose. „Sprendėme, kaip plėsti, tobulinti šį konkursą, tačiau  nusprendėme palikti jį nacionaliniu. Nusprendėme, kad geriau bus jį visiškai išgryninti, bet laimėtoją išsiųsti į Šiaurės šalių jaunųjų džiazo atlikėjų konkursas. Galime didžiuotis, kad lietuviai pirmieji iš visų Baltijos šalių dalyvaus šiame konkurse“, ‒ kalbėjo A. Gustys.

REKLAMA

Užsienio svečiai ir ypatingi duetai

Festivalis išlaiko visus pagrindinius jau susiformavusius bruožus.  Anot festivalio organizatorių, pristatyti visuomet norisi kuo įvairesnį džiazo atlikėjų kontingentą. „Kaip jau įprasta pristatysime šiuolaikinį Azijos džiazą. Koncertuos grupės iš Korėjos, Australijos. Gaila, kad dėl stichinių nelaimių festivalyje dalyvauti šiais metais užšaldžius finansavimą konkurse nepasirodys Japonijos atlikėjai“, ‒ apgailestavo A. Gustys.

Specialiai „Vilnius Jazz“ festivaliui projektą ruošia  Arūnas Šlaustas su Tomu Mikutavičiumi. Pirmą kartą kartu „Vilniaus džiazo“ festivalio scenoje pasirodys Petras Vyšniauskas ir Juozas Milašius. Penktadienio ir šeštadienio vakarai bus leidžiami klube „Tamsta“. Kiekvieną vakarą įvyks lietuvių džiazo atlikėjų koncertai, o po to vadinamosios „Jam sessions“.

Kiekviena grupė yra remiama kokios nors užsienio kultūros fondo, be to būtų visiškai neįmanoma. „Apie atsigavimą trimituoja tik mūsų premjeras. Iš tikrųjų „Vilnius Jazz“ festivalis gyvas tik užsienio kultūros fondų dėka“, ‒ konstatavo A. Gustys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų