REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip ir kasmet, po rugsėjo pirmosios aplink fakultetus, bibliotekas ir barus nedrąsiai šurmulioja grupelės jaunuolių. Tai pirmakursiai, kurių nemaža dalis atvažiavo studijuoti į visiškai naują ir nepažįstamą vietą. Kaip jie jaučiasi ir kaip jiems sekasi apsiprasti? Aistė Buzytė iš Raseinių rajono atvyko studijuoti finansų Šiaulių kolegijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Esu keletą kartų pabuvojusi Šiauliuose prieš tai, tačiau labai trumpai, su reikalais, tad neturėjau progos geriau pažinti miesto. Važiuodama nieko per daug nesitikėjau, todėl tikrai nesu nusivylusi, tačiau vis dar jaučiuosi neapsipratusi naujoje aplinkoje, šiek tiek sutrikusi. Žinau pagrindinius prekybos centrus, dramos ir kino teatrus, o į klubus vaikščioti niekada nemėgau. Kol kas nesiseka perprasti ir miesto viešojo transporto maršrutų, žinau tik kaip nuvažiuoti nuo stoties iki bendrabučio.

REKLAMA

Daug naujų draugų dar nespėjau susirasti. Pirmakursių stovykla, kuri turėjo vykti rugpjūčio 29–30 dienomis, praktiškai taip ir neįvyko, nes į stovyklos teritoriją įsibrovė vietiniai chuliganai. Naktį, kai miegojau, jie išdaužė keleto automobilių stiklus ir užpuolė vieną stovyklautoją. Nesu tikra, kaip viskas baigėsi, bet smagu tikrai nebuvo. Kitą dieną dėl incidento išvyką stovykloje teko nutraukti anksčiau, nei planuota.

REKLAMA
REKLAMA

Naujame mieste, be abejonės, yra daug daugiau galimybių. Ypatingų pomėgių namie neturėjau, bet čia tikrai rasiu, kaip save realizuoti, o ir paskaitos atrodo įdomios. Nemanau, kad bus per sunku. Dėl bendrabučio irgi neturiu didelių nusiskundimų, kambariai švarūs, tvarkingi.

Greta Užpalevičiūtė iš Kauno rajono atvyko studijuoti istoriją Vilniaus pedagoginiame universitete.

Mano giminaitė gyvena Vilniuje, todėl kartais tekdavo vasaromis čia atvažiuoti. Bet neužsibūdavau, ir miesto dar visiškai nepažįstu. Neseniai praklaidžiojau aštuonias valandas ieškodama bibliotekos, bet, manau, su laiku viską pažinsiu. Adaptuotis truputį sunkoka, bet pradžia juk visada būna sunki. Čia važiuodama tikėjausi gerų mokymosi sąlygų ir jos, mano nuomone, yra neblogos. Rimtų sunkumų kol kas nekilo, studijos pateisino visus lūkesčius, tikiuosi, kad taip bus ir toliau. Viešojo transporto dar „neperkandau“ – žinau gal keturis ar penkis maršrutus, bet ateityje susipažinsiu ir su kitais. Universitetas šalia bendrabučio, todėl neteko daug važinėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žmonės čia atrodo gana draugiški ir malonūs, kuratorė – paslaugi, bet draugų susirasti dar nespėjau. Juk tikra draugystė negali atsirasti per keletą savaičių, tam reikia žmogų pažinti kur kas ilgesni laiką.

Namuose turėjau mėgstamą užsiėmimą – kulinariją. Čia, bendrabučio virtuvėje, neturiu reikiamos įrangos, bet, pasitelkus studentišką išradingumą, manau, pavyks sukurti keletą šedevrų. Taip pat mėgstu literatūrą, o čia, Vilniuje, tikrai rasiu, ką paskaityti.

Studijos atrodo gan įdomios, tik iš pradžių galėtų būti truputį lengviau, nors galbūt tai kaip tik mus užgrūdins rimtesniam darbui ateityje, o bendrabutyje yra geriau, nei tikėjausi. Juk žinojau, kur važiuoju, todėl nesitikėjau prašmatnaus viešbučio, bet šiaip viskas atrodo pataisoma, gyventi galima.

REKLAMA

Šiaulietė Viktorija Čarnaitė, Kauno kolegijoje studijuoja turizmo ir viešbučių vadybą.

Nors Kaune lankydavausi gana dažnai, tačiau patį miestą nelabai pažinojau, tik pagrindines vietas. Po beveik savaitės Kaune jau esu apsipratusi ir jaučiuosi čia sava, o ir studijos pateisino visus lūkesčius, tik norėtųsi, kad mokslai būtų truputį lengvesni.

Paklydusi mieste nebuvau, nes turėjau asmeninį gidą – čia gyvenantį geriausią draugą. Apsistojau bute, kurį nuomojuosi su sese. Butas labai geras, tik toli nuo fakulteto, tenka apie 15 minučių eiti iki stotelės, o po to dar pusvalandį važiuoti autobusu.

REKLAMA

Laisvalaikiu mėgstu aplankyti Laisvės alėją, senamiestį. Mėgstamiausia vieta – Panemunė. Šiauliuose turėjau vieną pomėgį – stalo tenisą, čia kolegija siūlo butent šį užsiėmimą, taigi jau žinau, ką veiksiu laisvu laiku. Mėgau ir po klubus pavaikščioti, o čia, manau, problemų dėl to nekils. Tikrai rasiu, kur lankytis.

Pirmakursių stovykloje nedalyvavau, nes tuo metu turėjau kitų reikalų, bet, manau, puikiai visi susibendrausime prasidėjus mokslo metams. Jau susiradau nemažai naujų draugų, o ir kuratorius labai draugiškas, gerai organizuotas, kupinas pasiūlymų. O svarbiausia, kad studijos yra bent jau šimtą kartų geresnės už mokyklą!

Vytautas Jokubauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų