REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinis studijų fondas skelbia gavęs rekordiškai didelį kiekį paraiškų socialinėms stipendijoms gauti – likus savaitei iki paraiškų priėmimo pabaigos jų jau yra virš 9 tūkst.  Studentai jas gali pildyti elektroniniu būdu, adresu https://parama.vsf.lt/.Šias stipendijas gali gauti studentai, atitinkantys bendruosius reikalavimus ir vieną iš socialinių kriterijų. “Teisės aktai numato tokius kriterijus: paraiškų teikimo metu asmeniui yra paskirta socialinė pašalpa; nustatytas 45 proc. ir mažesnis darbingumo lygis; arba studentas yra ne vyresnis negu 25 metų amžiaus ir jam iki pilnametystės buvo nustatyta globa (rūpyba) arba abu jo tėvai yra mirę", – primena Milda Papinigienė, Valstybinio studijų fondo vyriausioji specialistė.

REKLAMA
REKLAMA

Specialistė atkreipia dėmesį, kad tie besikreipiantys studentai, kuriems iki pilnametystės buvo nustatyta globa/rūpyba, arba našlaičiai, turi užpildyti ne tik elektroninę paraišką, bet ir iki spalio 10 d. fondui pristatyti dokumentų originalus arba notariškai patvirtintas kopijas, įrodančias, kad jie atitinka šį kriterijų. “Į Vilnių atvykti nebūtina – notariškai patvirtintas dokumentų kopijas galima fondui siųsti paštu", - sako Milda Papinigienė.

REKLAMA

Studentams, kurie yra neįgalūs arba socialinių pašalpų gavėjai, užpildžius elektronines paraiškas jokių kitų dokumentų pateikti nereikia, išskyrus tuos atvejus, kai fondas elektroniniu laišku paprašo juos pristatyti. Jeigu nėra duomenų nesutapimų, klaidų, jokie pranešimai studentui nesiunčiami – reikia laukti sprendimo.

Pasak specialistės, socialinės stipendijos bus paskirtos spalio 25 d. fondo valdybos sprendimu. Apie tai studentai per 3 dienas bus informuoti išsiuntus pranešimą sistemoje.

REKLAMA
REKLAMA

Numatoma, kad socialinės stipendijos už rugsėjo ir spalio mėnesius studentams bus pervestos lapkričio pradžioje. Vėliau po 390 litų bus pervedama kas mėnesį iki einamojo mėnesio 27 dienos tol, kol baigsis rudens semestras.

Apie Valstybinį studijų fondą:

Valstybinis studijų fondas yra valstybės biudžetinė įstaiga, administruojanti finansinę paramą studentams. Savo veiklą Fondas pradėjo 1993 metais Lietuvos Respublikos Vyriausybei įsteigus Lietuvos valstybinį mokslo ir studijų fondą. Patvirtinus naujus nuostatus, keitėsi Fondo funkcijos. Valstybinis studijų fondas nuo 2010 m. sausio 1 d. nebevykdo funkcijų, susijusių su paramos mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros projektams teikimu, tačiau įgijo naujų funkcijų, susijusių su finansine parama studentams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų