REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ateinančią savaitę į Vilnių dvišalių karinių politinių konsultacijų atvyks aukšto lygio Kinijos gynybos ministerijos delegacija, vadovaujama Tarptautinių ryšių generalinio direktorato direktoriaus generolo majoro Dzia Siaoningas (Jia Xiaoning).

REKLAMA
REKLAMA

Vizito metu įvyks karinių ekspertų konsultacijos tarptautinio saugumo klausimais, su delegacijos vadovu susitiks krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė.

REKLAMA

Gen. mjr. Dzia Siaoningas skaitys paskaitą Lietuvos karo akademijoje, planuojami susitikimai kitose Lietuvos valstybinėse institucijose.

Konsultacijų Vilniuje metu taip pat bus derinamas dvišalis susitarimas dėl bendradarbiavimo saugumo ir gynybos srityje, daromi informaciniai pranešimai apie kariuomenės vystymo planus abiejose šalyse.

Iki šiol praktinis Lietuvos bendradarbiavimas su Kinija saugumo ir gynybos srityje nebuvo aktyvus. Anot Krašto apsaugos ministerijos pareigūnų, dėl objektyvių priežasčių bendradarbiavimas niekada nebus toks intensyvus kaip su artimiausiais sąjungininkais, tačiau akivaizdu, kad Kinijos svarba sprendžiant tarptautinius saugumo klausimus tik didės.

REKLAMA
REKLAMA

Kinijos karinėse pajėgose šiuo metu tarnauja apie 2,3 mln. karių (daugiausia pasaulyje), jos metinis gynybos biudžetas - apie 100 mlrd. JAV dolerių (antras po JAV). Kinija yra nuolatinė JT Saugumo Tarybos narė.

Šį rudenį minimas Lietuvos ir Kinijos diplomatinių santykių atkūrimo dvidešimtmetis. Vilniuje reziduoja Kinijos gynybos atašė ir pavaduotojas.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų