REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekspremjerė, Lietuvos liaudies partijos lyderė Kazimira Prunskienė pasirašė bendradarbiavimo susitarimą su Rusijos premjero Vladimiro Putino vadovaujama „Vieningąja Rusija“, nes neranda paramos ir sutarimo su mūsų šalies partijomis. Tiesa, abejotina, ar toks politikės žingsnis duos jai politinių dividendų kitais metais vyksiančiuose Seimo rinkimuose, mano Prezidentės vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jonas Markevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienio rytą „Žinių radijuje“ komentuodamas K. Prunskienės bendradarbiavimą su Rusija J. Markevičius sakė, kad politinė partija, organizacija gali pati pasirinkti savo partnerius ir tai yra jos laisvė ir teisė, o rinkėjai įvertins, ar partija atstovauja jų interesams.

REKLAMA

„Gerbiama Prunskienė šiandien, matyt, neranda paramos susitarime su Lietuvos partijomis ir ieško iš išorės atsparos taškų. Tai tikrai stebėtina, kodėl renkamasi tos valstybės atstovus, kurios pagrindinės įmonės daro mums politinį spaudimą. Kyla antras klausimas, ar tai ta sritis ir tie susitarimai, kurie tikrai Lietuvai naudingi. Nes šiandien darome tikrai daug, kad kiek įmanoma mažinti įtakos energetikos sektorių atskiriant šaltinius, dujų tiekėjus nuo infrastruktūros, siekiama modernizuoti visą dujų ūkį, statomi terminalai siekiant kiek įmanoma diversifikuoti tuos šaltinius. O jeigu kai kurios mūsų politinės šakos mano, kad reikia tokiu būdu ieškoti susitarimo su mūsų kaimynine valstybe, be abejo, tai jų teisė, bet tikrai nemanyčiau, kad tai bus įvertinta per ateinančius rinkimus pozityviai“, - kalbėjo Prezidentės atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ELTA jau skelbė, profesorė K. Prunskienė rugsėjo pabaigoje dalyvavo Rusijos partijos „Vieningoji Rusija“ suvažiavime, į kuri buvo pakviesta šios partijos Aukščiausiosios Tarybos pirmininko Boriso Gryzlovo.

K. Prunskienės vadovaujama Lietuvos liaudies partija ir „Vieningoji Rusija“ pasirašė tarppartinio bendradarbiavimo susitarimą. Jame numatoma stiprinti gerą kaimynystę, įvairiapusišką bendradarbiavimą tarp Lietuvos Respublikos ir Rusijos Federacijos, plėtoti ir gilinti ryšius tarp valstybių.

Pasak K. Prunskienės, taip pat numatoma pasirašyti susitarimus ir plėtoti bendradarbiavimą su Kazachstano valdančiąja partija „Nur Otan“, Graikijos partija „Naujoji demokratija“, Estijos centro partija.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų