REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos valdžia artimiausiu metu gali iš specialių anketų pasui gauti pašalinti žodžius „tėvas“ ir „motina“, nes jie esą diskriminuoja seksualinių mažumų atstovus. Vietoj jų gėjų ir lesbiečių teisių gynėjai siūlo naudoti žodžius „gimdytojas 1“ (Parent 1) ir „gimdytojas 2“ (Patrent 2), skelbia britų dienraštis „The Daily Mail“.

REKLAMA
REKLAMA

Tokius pakeitimus ketinama atlikti iki šių metų gruodžio, nes tos pačios lyties poroms, auginančioms vaikus, nebekiltų problemų. Remiantis dienraščio gautais dokumentais, tokių pakeitimų išsireikalavo seksualinių mažumų atstovų teises ginanti grupė „Stonewall“.

REKLAMA

Jungtinėje Karalystėje įsivaikinusios vienos lyties poros laikomos vaiko tėvais. Jei pora pasinaudojo surogatinės motinos paslaugomis, tuomet jiems reikia kreiptis į teismą, kad jis juos oficialiai pripažintų tėvais.

Tačiau tokiems pokyčiams nepritaria tradicinės šeimos gynėjai, kurie mano, kad pakeitus žodžius „motina“ ir „tėvas“ žodžiais „gimdytojas 1“ (Parent 1) ir „gimdytojas 2“ (Patrent 2) būtų griaunama šeimos santvarka.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu pasų išdavimo tarnybos darbuotojai teigia, kad homoseksualioms poroms turi būti suteikta galimybė anketoje nurodyti, kad jie – homoseksuali pora, nes priešingu atveju surinkta informacija bus nepatikima.

Homoseksualų teisių gynėjai skelbia, kad Britanijoje jie sudaro iki 10 proc. gyventojų. Tačiau statistikos duomenimis, homoseksualai ir biseksualai sudaro tik 1,5 proc. Britanijos gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų