REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių dramos teatro aktorius Juozas Bindokas sekmadienio vakarą pateko į nemalonų incidentą ir tvirtina nusivylęs ne pažeidimu jį apkaltinusiais jaunuoliais, o policija.

REKLAMA
REKLAMA

„Jaučiuosi šlykščiai“, — sako nuoskaudos neslepiantis aktorius, papasakojęs istoriją, kaip buvo reketuojamas policininkų akivaizdoje.

REKLAMA

Konflikto priežastis — alaus skardinė

Garsaus aktoriaus J. Bindoko susidūrimas su neblaivia trijule įvyko sekmadienį, prieš devynias vakaro.

Grįždamas namo po spektaklio Šiaulių dramos teatre žinomas Lietuvoje aktorius užsuko į J. Basanavičiaus gatvėje esantį prekybos centrą.

Ties įvažiavimu į parduotuvės stovėjimo aikštelę, ant važiuojamosios kelio dalies, aktorius pastebėjo tris jaunuolius, kurie gėrė alų iš skardinių.

REKLAMA
REKLAMA

Į automobilio stovėjimo vietą pro kompaniją prasukdamas J. Bindokas išgirdo įtartiną tarkštelėjimą ties galiniu dešinės pusės ratu. Kad įsitikintų, kas nutiko, vairuotojas sustojo, ir išlipęs iš automobilio priėjo prie kompanijos pasiteirauti, kodėl jie kažką į automobilio pusę metę.

Tačiau vietoje paaiškinimo aktorius buvo užsipultas, esą sutraiškęs alaus skardinę.

„Už kelių metrų iš tiesų gulėjo sulamdyta skardinė, o padanga buvo nežymiai aptaškyta“, — nemalonaus įvykio detales vakar “Šiaulių kraštui“ prisiminė aktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, jaunuoliai be skrupulų pareikalavę tučtuojau nupirkti alaus, replikavę, negi jam gaila dviejų litų ir devynių centų.

Išlindo dar ir koja

Iš pradžių nesureikšminęs situacijos dėl skardinės J. Bindokas, paties teigimu, iš kompanijos netrukus išgirdo rimtesnį kaltinimą — esą jis sutraiškęs ne tik alaus skardinę, bet ir vienam iš trijulės pervažiavęs koją.

Apie tariamai sužalotą galūnę išgirdęs J. Bindokas nedvejodamas surinko Bendrosios pagalbos centro numerį ir paprašė policijos pareigūnų pagalbos.

REKLAMA

Kol laukė policijos, trijulė, anot J. Bindoko baigė gerti alų, o skardines sumetė į netoliese stovinčią šiukšliadėžę.

Į incidento vietą netrukus atvyko vienas policijos pareigūnas. Anot aktoriaus, įžūli kompanija be skrupulų pasiteiravo, kodėl policininkas atvažiavo vienas, o ne kaip derėtų dviese.

Ši detalė užkliuvo ir J. Bindokui.

Pareigūnas patarė nupirkti alaus

Anot aktoriaus, vienas iš jo kaltintojų pareigūnui paaiškino pirkęs alaus. Skardinę, ketindamas užsirūkyti, pastatęs aikštelėje ant važiuojamosios dalies. Tačiau tuo metu į stovėjimo aikštelę esą skriete įskriejęs automobilis „Hyundai Matrix“, užkabinęs ir sutraiškęs skardinę su alumi bei vos neužvažiavęs jam ant kojos.

REKLAMA

Incidento tęsinys, anot J. Bindoko, jį šokiravo: pareigūnas jam patarė nupirkti jaunuoliams alaus.

Aktoriui atsisakius, policininkas įspėjo: „Jei tu toks principingas, tampysiesi po teismus.“

Trijulę policininkas informavo, jei jie turintys pretenzijų, privalantys parašyti pareiškimą policijos komisariate.

Penki litai ... už pažeminimą

Tą patį vakarą tariamų nukentėjusiųjų ir J.Bindoko akistata įvyko ir Šiaulių miesto policijos komisariate.

Kompanija aktoriaus, kuris į komisariatą atvyko su žmona, reikalavo jau nebe vienos skardinės alaus, o su kompensacija — dviejų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nebeišlaikiau įtampos ir žeminimo, pasijutau reketuojamas, — “Šiaulių kraštui“ sakė 60-metis aktorius. — Pareigūnų akivaizdoje ištraukiau penkių litų monetą ir padaviau ją tariamiems nukentėjusiesiems.“

Anot J. Bindoko, policininkai šią sceną stebėjo visiškai ramiai, nepatarė laukti, kol bus atliktas koks nors tyrimas, paduodant pinigus net nesureagavo.

Jaučiasi apkaltintas be kaltės

„Policininkai akivaizdžiai buvo girtų pusėje — jie tikėjo tik tuo, ką sako nukentėjusiais save pristatęs asmenys. Ar galėjo pareigūnas pareikalauti, kad atpirkčiau alų, jei net neįsigilino į incidentą? — sekmadienį, Policijos dienos vakarą, patirtą nuoskaudas klojo J. Bindokas. — Man net nebuvo suteikta proga pasiaiškinti, išsakyti savo poziciją.“

REKLAMA

Aktorius sako nesuvokiantis, kodėl jaunuoliai nebuvo net apklausti, kodėl girtavo viešoje vietoje.

Ne penkių litų J. Bindokui gaila, apmaudu dėl paminto orumo. Vyriškis jaučiasi, kad šioje nemalonioje situacijoje jis buvo apkaltintas be kaltės.

„Šis incidentas tik smulkmena, tačiau dabar tikiu, kad teisėsaugininkai gali apkaltinti ir visai nekaltą“, — sakė aktorius.

Patruliai gali dirbti po vieną

Apie incidentą informuota Šiaulių apskrities policijos vadovybė. Vakar buvo išklausytas ir pranešimas apie įvykį Bendrosios pagalbos centrui.

REKLAMA

Šiomis dienomis bus mėginama išsiaiškinti ir visas šio įvykio detales, išklausyti paaiškinimus.

Šiaulių apskrities policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė „Šiaulių kraštą“ informavo, kad Patrulių veiklos instrukcija nedraudžia dirbti policijos patruliams po vieną.

„Kadangi gauta informacija apie eismo įvykį, tai didesnės pareigūnų pajėgos nebuvo siunčiamos“, — teigė G. Smagriūnienė.

Edita KARKLELIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų