REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė iš Panevėžio apygardos teismo teisėjų pareigų už teisėjo vardo pažeminimą atleido Rimantą Savicką ir Arnoldą Šukaitį.

REKLAMA
REKLAMA

Atitinkamus dekretus Prezidentė pasirašė atsižvelgdama į Teisėjų tarybos patarimą.

Remdamasi Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos surinktais duomenimis, Teisėjų etikos ir drausmės komisijos bei Teisėjų garbės teismo sprendimais, liudijančiais, kad minėti teisėjai šiurkščiai pažeidė Teisėjų etikos kodekso reikalavimus, painiojo viešuosius ir privačius interesus, šalies vadovė inicijavo teisėjų atleidimą iš pareigų.

REKLAMA

Prezidentė pabrėžė, kad A. Šukaičio ir R. Savicko elgesys nesuderinamas su teisėjo pareigomis, diskredituoja teismus ir griauna Lietuvos piliečių pasitikėjimą šalies teisine sistema.

R. Savickas kaltintas nedarbingumo pažymėjimo klastojimu. Jis taip pat įtariamas kaip kyšį paėmęs tris viskio butelius, dešrą. Prokuratūros duomenimis, R. Savickas gali būti paėmęs ir piniginį kyšį - 2400 litų.

R. Savickas, Generalinės prokuratūros duomenimis, kartu su Panevėžio apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėju A. Šukaičiu paėmė keturias 990 litų vertės automobilio padangas.

A. Šukaičiui drausmės byla buvo iškelta už tai, kad padėjo pažįstamam asmeniui surašyti procesinį dokumentą teismo nagrinėjamoje byloje.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų