REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos vyriausybė ketina imti 400 mln. dolerių paskolą iš Irano. Apie tai, kaip praneša „Interfax“, pareiškė šalies Nacionalinio banko valdybos pirmininkė Nadežda Jermakova. Pasak jos, Irane jau faktiškai pritarta šiai iniciatyvai.

REKLAMA
REKLAMA

Kada ir kokiomis sąlygomis bus pasirašyta paskolos sutartis su Iranu, N. Jermakova nepatikslino. Ji, kaip praneša „RIA Novosti“, tik pridūrė, kad lėšos bus skirtos papildyti šalies valiutos rezervus.

REKLAMA

Pasak N. Jermakovos, dar 440 mln. dolerių Baltarusija gaus spalį kaip dalį Antikrizinio fondo EurAzES paskolos, dėl kurios Minskas susitarė su Rusija ir kitomis Sandraugos narėmis dar pirmąjį 2011 m. pusmetį. Rugsėjo pabaigoje taip pat buvo skelbta, kad lengvatinę milijardo dolerių paskolą Baltarusijai išdavė Kinija.

Be to, Baltarusija ketina paprašyti Tarptautinio valiutos fondo (TVF) iki 7 mlrd. dolerių.

Minskas beveik neturi galimybės pritraukti lėšų atviroje rinkoje užsienyje, pavyzdžiui, išleidžiant euroobligacijas. 2010 m. valstybė pirmą kartą užsienyje platino obligacijų už 600 mln. dolerių, bet nuo tada situacija šalies ekonomikoje smarkiai pablogėjo.

Baltarusijai reikalingos valiutinės paskolos, jos padėtų šaliai išsikapstyti iš valiutų krizės, tebesitęsiančios nuo metų pradžios. Gegužę Nacionalinis bankas buvo priverstas devalvuoti nacionalinę valiutą. Po šių veiksmų rublis atpigo dolerio atžvilgiu beveik tris kartus, bet vėliau ėmė šiek tiek stiprėti. Doleris galiausiai Baltarusijoje kainavo beveik 5,7 tūkst. rublių. Metų pradžioje jis buvo vertinamas 3 tūkst. rublių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų