REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį legendiniam ledo ritulio klubui Elektrėnų „Energija“ nepavyko iškovoti pergalės prieš Uozuolniekų ledo ritulio klubą „Monarch“. Ketvirtosios „Energija“ klubo rungtynės Latvijos ledo ritulio čempionate „Virsliga“ su jo lyderiais „Monarch“, bendroje įskaitoje turinčiais 15 taškų ir užimančiais pirmąją vietą, svečiuose baigėsi rezultatu 2:5 (0:0, 1:4, 1:1), teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Energijos“ gretose taiklų įvartį į priešininkių vartus 37-ąją rungtynių minutę pasiuntė puolėjas Antonas Korneičiukas po puolėjo Dominyko Deksnio perdavimo. Antrame kėlinyje dar vieną įvartį 59-ąją rungtynių minutę pelnė „Energijos“ puolėjas Aivaras Bendžius.

REKLAMA

„Nors ir patyrėme keturias nesėkmes iš eilės, klubas sparčiai tobulėja. Jauniems komandos žaidėjams, kuriems sudaryta galimybė rungtyniauti Latvijos pirmenybėse kartu su „Energija“, trūksta patirties, todėl ir sekasi kiek blogiau. Jauniai į ledo ritulio aikštę leidžiami todėl, kad tik žaisdami ir mokydamiesi iš klaidų, galime pasiekti rezultatų.

Rungtynėse su „Monarch“ turėjome nemažai progų pelnyti įvarčius, tačiau jomis nepasinaudojome. Paskutinį įvartį pelnėme žaisdami mažumoje – 4 žaidėjai prieš 5, o tai įrodo mūsų kovingą charakterį. Puolėjas A. Bendžius šį savaitgalį parodė profesionalų ledo ritulį, o vartininkas Arūnas Aleinikovas po truputį demonstruoja gynybą, kurios iš jo tikimasi“, - situaciją komentavo „Energijos“ direktorius Petras Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA

Nugalėtojų gretose 24-ąją rungtynių minutę pasižymėjo puolėjas Helmutas Enikas, 25-ąją puolėjas Andis Abolinis, 27-ąją gynėjas Aleksandras Šiškovičius, 34-ąją puolėjas Nikolajus Jerofejevas, o besibaigiant rungtynėms paskutinį įvartį pelnė puolėjas Edgaras Lipsbergas.

Po sužaistų 20-ies rungtynių Latvijos ledo ritulio čempionate „Virsliga“ pirmą vietą užima Uozuolniekų „Monarch“ klubas, antrą – Jelgavos „JLSS-Zemgale“ (12 taškų), trečioje pozicijoje – Rygos „SMScredit.lv“ (6 taškai), ketvirtoje – Rygos „Prizma-Ryga“ ekipa (6 taškai), penktoje pozicijoje „DHK Latgale“ klubas (6 taškai), šeštoje – „HK Juniors“ (6 taškai), septintoje – Liepojos „Metalurgs-2“ (3 taškai), aštuntoje – HK „Riga 95" (3 taškai), 9-ą ir 10-ą vietas dalinasi taškų neturinčios ekipos „HS Riga-LSPA“ ir Elektrėnų „Energija“.

Artimiausias pirmenybių rungtynes „Energija“ išvykoje žais spalio 8-9 d. su Liepojos „Metalurgs-2“ klubu. Spalio 15 d. Rygoje „Energija“ varžysis su „DHK Latgale“ klubu, o jau spalio 19 d., „Energija“ su „DHK Latgale“ pirmą kartą susirungs namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų