REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešojo transporto „zuikių“ ir jų gaudytojų „draugystė“ ne kartą su „vaizdingomis“ abiejų pusių citatomis aprašyta spaudos puslapiuose, bet kartais labai sunku atspėti, kuri pusė pažeidė taisykles: norėjusieji „pigiau“ (neretai ir visai nemokamai) ar turinčioji galią bausti?

REKLAMA
REKLAMA

Pažymėtame biliete pritrūko skylutės

Naujienų portalas „Balsas.lt“ sulaukė skaitytojos laiško, kuriame ji pasakojo istoriją, nutikusią viename sostinės troleibusų. „Važiavau devynioliktojo maršruto troleibusu, pati turiu elektroninį viešojo transporto bilietą, tad jokio vienkartinio bilietėlio nežymėjau, bet kitoje stotelėje įlipęs garbaus amžiaus vyriškis pasižymėjo vienkartinį bilietą ir atsisėdo šalia. Pravažiavus kelias stoteles, į troleibusą įlipo dvi kontrolierės ir ėmėsi tikrinti keleivių bilietus. Senolis nedvejodamas parodė kontrolierei savo turimą bilietą, bet ši iš karto piktai pareiškė, kad vyriškis gudrauja, mat jo turimame biliete trūksta vienos skylutės, tad, kontrolierės žodžiais tariant, vyriškis sukčiauja rodydamas seną bilietą,“ – laiške rašė skaitytoja.

REKLAMA

Merginos teigimu, kiti troleibuso keleiviai taip pat informavo kontrolierę, kad senolis bilietą pažymėjo ir net buvo pareikalauta patikrinti, kokias žymes išmuša komposteris, bet kontrolierė tai padaryti atsisakė ir viešai sugėdinusi keleivį išlaipino jį iš troleibuso.

Kontrolierė liudininkais nepatikėjo

Skaitytoja teigė, kad keleivius nustebino kontrolierės kategoriškumas. „Kontrolierės elgesys buvo mažų mažiausiai nemandagus: jai išlipus iš troleibuso ne vienas keleivis stebėjosi nenoru tikrinti, kokias iš tiesų žymes palieka komposteris, gal senolis kreivai įdėjo bilietą ir todėl pritrūko lemtingosios skylutės“, – laiške stebėjosi mergina.

REKLAMA
REKLAMA

Saitytoja patikino, kad tai ne pirmas atvejis, kuomet ji išgirsta apie tai, kad viešojo transporto komposterio paliekamos žymės ir bilietus tikrinančių kontrolierių nuomonė ne visuomet sutampa.

Bilietus keleiviai žymi po keletą kartų

Naujienų portalas „Balsas.lt“ susiekė su SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Kontrolės skyriaus vadovu Daniumi Rinkausku, kuris, komentuodamas situaciją sakė: „Prie protokolo, kuris surašomas įvykio vietoje, visuomet prisegama ir kontrolinė žyma, tad negalima iš karto teigti, kad keleivis teisus, o kontrolieriai pasielgė blogai. Suprantama, kad žmonės galėjo matyti, kaip buvo žymimas bilietas, bet keleiviai mėgsta pagudrauti ir tą patį bilietą pažymi antrą kartą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovo teigimu, nesutinkantys su kontrolieriaus sprendimu keleiviai gali kreiptis į SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Kontrolės skyrių ir aiškintis situaciją išsamiau.

Galioja tik taisyklingai pažymėti bilietai

Pašnekovo teigimu, viešojo transporto priemonių keleivių bilietų tikrininimas kas kartą išsamiai fiksuojamas dokumentuose. „Kiekvienu atveju yra saugomas vairuotojo kelionės lapas, bei kontrolinis žymėjimas, kurį atlieka kontrolieriai, įlipę į transporto priemonę. Žinoma, būna atvejų, kai keleiviai į komposterį bilietą įdeda ir pažymi kreivai ar ne iki galo, bet juk Kelievių vežimo taisyklėse aiškiai parašyta, kad galioja tik taisyklingai pažymėtas bilietas“, – kalbėjo D. Rinkauskas.

Kontrolės skyriaus vadovo teigimu, komposteriai sostinės viešajame transporte keičiami du kartus per parą – prieš vairuotojų rytinę ir popietinę pamainas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų