REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš ketverius metus gaisro nusiaubtai Naujamiesčio Šv. Mato bažnyčiai geradarys iš Vokietijos nupirko keturis varpus. Vakar jie iškilmingai pašventinti. Mediniu plaktuku patikrinus jų skambėjimą nauji varpai iškilmingai sukvietė parapijiečius maldai.

REKLAMA
REKLAMA

Būriavosi apie dovaną

Žinia apie 90-mečio kunigo Gerhardo Langės dosnią dovaną greitai pasklido tarp parapijiečių. Todėl sekmadienį, nelaukdami, kol maldai pakvies naujieji varpai, tikintieji ir smalsuoliai jau iš anksto būriavosi prie dangaus ir žemės ryšio simbolių.

REKLAMA

Tikėdami, kad prisilietimas prie varpų jiems suteiks dvasinės ramybės, vieni skubėjo prieš Mišias apžiūrėti dovaną, kiti prašė pažįstamų juos įamžinti prie žmogaus vardais pavadintų varpų.

Atstatyta Naujamiesčio Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčia sulaukė dosnios dovanos iš Vokietijos – 90-metis G.Langė užstatė bankui savo namą, kad galėtų gaisro nusiaubtai šventovei nupirkti naujus varpus.

Šis žmogus yra padaręs ne vieną gerą darbą, tačiau šis – ypatingas. Norėdamas nupirkti Naujamiesčio bažnyčiai keturis varpus, jis bankui įkeitė savo namą, o už gautus pinigus – 45 tūkstančius eurų – nupirko ir varpus, ir visą reikiamą įrangą jiems montuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Kilni siela

Daugelis panevėžiečių ir visi naujamiestiečiai puikiai mena iki širdies gelmių sukrėtusį 2007 metų rugpjūtį, kai kilęs gaisras nuniokojo Dievo namus. Dabar Šv. Mato bažnyčia jau beveik baigta sutvarkyti.

Vyskupas Jonas Kauneckas ir kunigai buvo nustebinti tokios dosnios dovanos. J.Kauneckas yra teigęs, kad G.Langė nesibaimina dėl paskolos. Pasak J.Kaunecko, geradarys džiaugiasi atlikęs naudingą darbą – Naujamiesčio bažnyčioje vėl gaus varpai.

Dvasininkui iš Vokietijos tokios dovanos – įprastas dalykas. Jo kilnius darbus galima pamatyti net Ganoje – ten jis vienoje vyskupijoje pastatė ligoninę, kitoje – katedrą, o trečiai dovanojo automobilį su visa įranga gelbėti nelaimės ištiktuosius. Lietuvoje atliktus jo darbus sunku net suskaičiuoti. Juos įvertino prezidentas Valdas Adamkus – kunigui G.Langei įteikė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų