REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tv3 žiniose paskelbtame reportaže Energetikos viceministras Kęstutis Žilėnas  prasitarė, kad gali brangti elektros energija. Jos kaina gali šoktelėti 5 centais už kilovatvalandę (kWh). Taip pat pasigirdo svarstymų, kad gali būti panaikintos lengvatos gyventojams, turintiems elektrines virykles.

REKLAMA
REKLAMA

Energetikos ministerija, išgirdusi tokius svarstymus, iškart išplatino pranešimą, neigdama tokią informaciją.

REKLAMA

„Ministerija šia tema jokių oficialių pareiškimų nėra skelbusi. Bet kokie išankstiniai pasisakymai dėl galimų kainos pokyčių kol kas tėra tik svarstymai ir neturėtų būti interpretuojami kaip ministerijos pozicija“, - pranešime teigė ministerijos atstovai.

Taip pat buvo pažymėta, kad elektros energijos kaina priklauso nuo keleto sudedamųjų dalių (įsigijimo, perdavimo, skirstymo,  tiekimo) ir galutinė kilovatvalandės kaina vartotojams yra nustatoma Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai įvertinus visas šias sudedamąsias dalis.

REKLAMA
REKLAMA

Konkrečią elektros energijos kainą VKEKK nustatys ir vadovaudamasi Energetikos ministerijos pateiktomis kvotomis termofikacinėms elektrinėms 2012 m. laikotarpiui. Šios kvotos dar nėra apskaičiuotos, todėl ministerija kol kas negali įvertinti, kokią įtaką tai turės galutinei elektros energijos kainai.

„Visos elektros energijos sudedamosios dalys įvertintos turės būti iki spalio mėnesio pabaigos. Bet kokie išankstiniai pasisakymai dėl galimų kainos pokyčių kol kas tėra tik svarstymai“, - pabrėžė Energetikos ministerijos atstovai.

Tuo tarpu Seimo narys, Kęstutis Glaveckas, duodamas interviu Lietuvos radijui, teigė nepasikliaujantis versija, kad elektra gali brangti dėl kylančių dujų kainų. Anot jo, elektros kainoms didžiausią įtaką gali daryti Visagino atominės elektrinės statybų niuansai. Anot jo, elektros kaina gali kilti dėl įsipareigojimų būsimam investuotojui. Jei ši versija pasitvirtintų, pašnekovo teigimu, Lietuvos piliečių atžvilgiu tai būtų nesąžininga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų