REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Dešimtys tūkstančių žmonių šeštadienį Portugalijoje protestavo prieš vyriausybės taupymo priemones. Profsąjungos CGTP duomenimis, sostinėje Lisabonoje į gatves išėjo 130 tūkst., o Porte – 50 tūkst. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Policija duomenų apie demonstrantų skaičių nepateikė, tačiau vietos žiniasklaida minėjo mažesnius skaičius.

REKLAMA

„Atėjo metas keisti kursą“, – mitinge Lisabonoje sakė CGTP generalinis sekretorius Manuelis Karvaljo da Silva (Manuel Carvalho da Silva). Jis pabrėžė, kad demokratija yra pavojuje ir paskelbė apie keletą spalį įvyksiančių streikų visoje šalyje.

Portugalija yra viena iš smarkiai prasiskolinusių euro zonos šalių, kuriai teko prašyti Europos Sąjungos (ES) ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) pagalbos, kad išvengtų bankroto. Šaliai per trejus metus bus skirtas 78 mlrd. eurų kreditas.

REKLAMA
REKLAMA

Ginčai dėl su tuo susijusių griežtų taupymo priemonių ir reformų lėmė pirmalaikius rinkimus, kuriuose ministro pirmininko Žozė Sokratešo (Jose Socrates) socialistų vyriausybę pakeitė socialdemokratai.

Naujoji Pedro Pasos Koeljo (Pedro Passos Coelho) vyriausybė skolų krizę mėgina pažaboti didindama mokesčius, mažindama socialines išmokas, vykdydama privatizavimą ir įšaldydama valdininkų algas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų