REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niekas nepaneigs, gražūs mūsų lopšeliai–darželiai visus metus, daug įdomių renginių juose vyksta, bet mums, tėvams, ne tai svarbiausia. Mes norime, kad vaikai darželiuose jaustųsi saugūs, skaniai pavalgę, nesirgtų. Apmaudu, kad mūsų norai ikimokyklinių įstaigų vadovybei nėra prioritetiniai.

REKLAMA
REKLAMA

Skaitome spaudoje, kad šį rugsėjį lopšelius-darželius pradėjo lankyti 49 mažyliais daugiau, iš viso beveik pustrečio tūkstančio. Kiekvienoje, o mieste yra penkiolika, ikimokyklinių įstaigų rytais turėtų sugužėti apie 160–170 vaikų, grupėse po 15–20, bet tikrovėje, ypač lopšeliuose, susirenka 4–8 vaikai.

REKLAMA

„Žinote, maži, greitai suserga“, – girdime pasiaiškinimus. Bet ką daro lopšelių darbuotojai, kad auklėtiniai mažiau sirgtų? Ogi nieko, net skatina sergamumą, nes atlyginimas išlieka toks pats prižiūrint ir penkis, ir dešimt vaikų, kam tuomet vargintis. Mūsų mamų amžiaus auklėtojos pastebi, kad mažylių sargdinimo metodai išliko tokie patys.

Sovietmečiu vaikų skaičių darželiuose jos mažindavo skersvėjais, kai kuriuose tai bandoma daryti ir dabar. Liepos mėnesį, kai mieste dirbo tik vienas lopšelis-darželis „Obelėlė“, jau pirmomis dienomis gausios lopšelinukų gretos, mamų pastebėjimu, buvo tokiu būdu išretintos. Ir kituose darželiuose vyksta panašūs dalykai. Tik kenkimu šeimai vadiname tokius atvejus, kai atėjusios anksčiau pasiimti mažylio, randame jį po pietų miego visą išprakaitavusį, be viršutinių drabužėlių ir basą pasodintą ant puoduko vėdinamoje tualeto patalpoje.

REKLAMA
REKLAMA

Artėja šaltasis metų sezonas. Norisi paprašyti ikimokyklinių įstaigų vadovybės – neleiskite susargdinti mūsų vaikų. Ne maloniais prašymais, ką vis žada padaryti Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Dalia Jeremičienė, o konkrečiais ir griežtais raštais uždrauskite sergančioms auklėtojoms ir jų padėjėjoms dirbti su vaikais.

Tam juk yra skirti nedarbingumo lapeliai. Įstaigų vadovės, lanksčiau pasukusios galvas, suras, kam dirbti ar paprasčiausiai sujungs grupes. Kategoriškai prašome – nepriimkite nesveikuojančių mažylių. Šnirpščiančių nosimis, kosinčių, čiaudinčių ir kitokiais būdais virusus dauginančiųjų žiemą grupėse visuomet būna. Ir ką tuomet veikia ikimokyklinių įstaigų sveikatos priežiūros specialistės? Mokykite savo darbuotojus gerbti vieni kitus, mokykitės tausoti kitų sveikatą, ypač mažųjų lankytojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Net nesmagu mums tai, kas yra nurodyta Švietimo ir mokslo ministerijos raštuose, jums priminti, bet kitos išeities nematome. Ir dar. Kai už langų siaus šiaurys, ne bespalviais šaltais kompotais, neaiškios kilmės gėrimais, o lietuviškų žolelių arbatomis šildykite vaikus. Meskite iš valgiaraščių ir kitus importinius produktus.

Justė Daugirdienė,Reda Marčinskienė, Vilija Prakapienė ir kitos ikimokyklinukų mamos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų