REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tinklapis, leidžiantis paprastiems žmonėms siūlyti savo kambarius svečiams apsistoti už nustatytą kainą, pradėjo drebinti Vokietijos viešbučių verslą.

REKLAMA
REKLAMA

Nepelno siekianti kompanija „Airbnb“ leidžia žmonėms internetu pasiūlyti arba pasiprašyti laikino apgyvendinimo privačiuose namuose visame pasaulyje.

REKLAMA

Kaip rašo „Der Spiegel“, Briano Chesky įkurtas internetinis tinklapis leidžia paprastiems žmonėms siūlyti savo kambarius svečiams apsistoti už nustatytą kainą. Tačiau „Airbnb“ kompanija jiems pinigus sumoka tik tada, kai svečiai patvirtina, kad viešnagė praėjo gerai.

B. Chesky yra vienas iš trijų „Airbnb“ kompanijos įkūrėjų. Kompanija dabar įvertinama 1.3 milijonais svarų sterlingų.

Tinklapyje „Airbnb“ galima rasti ne tik paprastus ir pigius kambarius: jie teikia ir labai prabangių apgyvendinimo vietų pasiūlymus. Pavyzdžiui, laikinai apsigyventi galima laivuose Panamoje arba viloje Palm Springse, kuri 1947 metais buvo pastatyta Frankui Sinatrai ir jo pirmajai žmonai Nancy.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau anaiptol ne visus džiugina tokia svečių apgyvendinimo idėja. Pavyzdžiui, Vokietijos viešbučių ir restoranų asociacija teigia, kad „Airbnb“ apgyvendinimo vietos dažnai neatitinka higienos ir saugumo reikalavimų. Asociacija tvirtina, kad žmonėms nederėtų teikti viešbučio paslaugų savo asmeniniuose namuose.

Finansų žurnalas „BusinessWeek“ įvardija B. Chesky kaip vieną iš geriausių internetinio verslo atstovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų