REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Komisija pagrasino, kad imsis teisinių veiksmų prieš Britaniją, jei šalies ministrai nesušvelnins taisyklių, ribojančių užsieniečių galimybes kreiptis dėl socialinių išmokų, rašo „telegraph.co.uk“.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies ministrai baiminasi, kad tokiu atveju teks Europos Sąjungos (ES) piliečiams iš mokesčių mokėtojų pinigų skirti iki 2,5 milijardo svarų, o dalis tų pinigų atiteks darbo neturintiems „pašalpų turistams“. Be to, šios naujos išlaidos gali sugriauti koalicijos planus reformuoti socialinės paramos sistemą.

REKLAMA

Komisija prieštarauja Britanijos socialinio aprūpinimo taisyklėms ir teigia, kad jos diskriminuoja užsieniečius. Norėdami gauti socialines išmokas Britanijoje, ES piliečiai turi išlaikyti „teisės gyventi šalyje“ testą. Komisija tvirtina, kad testas yra per griežtas, ir nori, kad Britanija taikytų švelnesnes visoje ES galiojančias taisykles.

Komisija pranešė, kad Britanija per du mėnesius turi suderinti savo taisykles su žemesniais ES standartais. „Kitu atveju Komisija gali nuspręsti dėl Britanijos kreiptis į ES Teisingumo Teismą“.

Šis ES įsikišimas papiktino šalies ministrus - ypač todėl, kad iki šiol socialinė apsauga buvo priskiriama valstybės vidaus politikai, ir ES į ją kištis negalėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų