REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį, spalio 1 d. Kopenhagoje, kultūros rūmuose „Kulturhus Indre“ by įvyks Andriaus Mamontovo solinis akustinis koncertas.  Po kūrybinės pertraukos Andrius Mamontovas savo ištikimiems gerbėjams Danijoje atskleis uždangą į naujo, jau paruošto leidybai albumo „Elektroninis dievas“ pasaulį. Akustiniame koncerte skambės ne tik dainos iš būsimojo albumo, bet ir gerai žinomų ir pamėgtų dainų akustinės versijos. Koncertą organizuoja Danijos lietuvių bendrija ir LR kultūros atašė Danijoje, Islandijoje bei Norvegijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Visus metus dirbau prie naujo albumo, kuris pasirodys lapkritį, todėl koncertinė veikla buvo sustabdyta. Bet dabar Hamletas sugrįžta į savo Danijos karalystę ir būtent čia pradeda savo naujų koncertų ciklą“, – sako A. Mamontovas užklaustas, kodėl šio atlikėjo jau kurį laiką nebematome scenoje.

REKLAMA

Ne vienam muzikos gerbėjui akivaizdu, jog Andrius Mamontovas – neeilinė asmenybė. Kai kas jį prisimena iš savo jaunystės, jei ne kaip dainininką, kuris dainavo „Laužo šviesą“, tai tada kaip legendinės „Fojė“ lyderį. Kitiems jis asocijuojasi su paskutiniu „Fojė“ koncertu Vingio parke. Dar kiti tiesiog klausosi jo muzikos, šoka jo koncertuose ir dievina tik jį.

Andrius save neretai pristato taip: „Esu pusiau lietuvis, akių spalva priklauso nuo metų laiko, zodiako ženklas – sfinksas, žalingų įpročių neturiu, domiuosi kelionėmis, kino filmais, muzika; nuoširdaus, linksmo būdo, linkęs į rudeninę depresiją, vedęs ir turi vaikų...“ Dar pridėkime, jog dainininkas nešvaisto laiko liūdesiui, nebijo pasenti, į sceną lipa, nes turi ką pasakyti ir privengia laikino populiarumo, kad jis – žmogus, mėgstantis laužyti tradicijas ir, be to, yra dainuojantis Hamletas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai tik keli štrichai, kuriais dažnai paišomas Andriaus portretas. Andrius Mamontovas inicijavo muzikos festivalį po atviru dangumi „Gatvės muzikos diena“, vaidina teatre, kuria muziką filmams ir išleido 14 solinių albumų. Paskutinis albumas „Geltona Žalia Raudona“ išleistas 2008 m.

1998 metais pasirodžiusiu albumu „Šiaurės naktis. Pusė penkių“ Andrius Mamontovas tarsi feniksas atgimė iš „Fojė“ pelenų ir vėl pasirodė muzikinėje padangėje. Nuo tada Andrius Mamontovas išeina į sceną jau kaip savarankiškas atlikėjas, kuriam kiti muzikantai tik talkina. Jo muzika skambėjo ir didelėse koncertinėse salėse, ir mažų Lietuvos miestelių kultūros rūmuose, ir beveik kiekvieno mūsų namuose. Kai kurie ištikimi gerbėjai sekiojo jį po kiekvieną Lietuvos užkampį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per paskutinį dešimtmetį dainininkas surengė daugybę koncertinių turų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Andrius Mamontovas koncertavo JAV, Vokietijoje, Didžiojoje  Britanijoje, Italijoje, Norvegijoje, Danijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Estijoje, Suomijoje, Švedijoje, Prancūzijoje, Islandijoje, Airijoje ir kitur.

Andrius Mamontovas yra pelnęs daugybę muzikinių apdovanojimų. Vienas svarbiausių yra 2008 m. tarptautiniame Šanchajaus kino festivalyje gauta auksinė Jin-Jue taurė už geriausią muziką kino filmui „Nereikalingi žmonės“.

REKLAMA

Andriui visuomet buvo ir bus svarbi jo klausytojo nuomonė; savo puslapyje frype.lt jis sako: „Labai noriu būti išgirstas ir priimtas. Man svarbus kiekvienas žmogus, kuris čia užeina ir atsiliepia į tai, ką darau. “

Šį šeštadienį buvusio Danijos premjero Poulo Nyrupo Rasmusseno kvietimu Andrius Mamontovas,  kaip nevyriausybinės organizacijos „Jaunimo linija“ gerosios vilties ambasadorius  (kartu su šios organizacijos vadovu Pauliumi Skruibiu ir kitais atstovais) taip pat dalyvaus ir danų organizacijos „Det Sociale Netværk“ Kopenhagoje surengtame psichiatrijos ekspertų aukščiausiojo lygio susitikime „Ungeliv! Psykiatritopmøde 2011“, įvyksiančiame Frederiksbergo gimnazijoje, kurioje pagrindinis dėmesys bus skiriamas jaunimui, – psichiniam pažeidžiamumui paauglystės laikotarpiu. Andrius Mamontovas šiame susitikime, kuriame dalyvaus apie 1000 psichoterapinės pagalbos specialistų, ekspertų, pagalbos organizacijų ir jaunimo, skaitys pranešimą, dalyvaus diskusijose, dalinsis patirtimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų