REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar kada nors pagalvojote, kad savarankiškai varomas metalinis daiktas jūsų garaže – dar žinomas kaip dviratis – gali padėtis jums apkeliauti visą pasaulį? O taip – jis gali! Jūs neprivalote būti pasaulinio lygio sportininkas, kad pradėjęs važinėti po kaimyninius kvartalus, galiausiai išmaišytumėte Kinijos kelius.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, dviračio mynimas gali būti varginantis procesas, bet tie, kurie tai padarė anksčiau, sako, jog tai geriausias būdas keliauti. Kelionės dviračiu suteikia laisvės pojūtį, o toks keliavimo būdas ne tik ekologiškas, bet ir padeda palaikyti puikią fizinę formą.

REKLAMA

Nusiteikusiems paminti dviračio pedalus ir patirti nuotykių daugiau apie šį keliavimo būdą padės sužinoti tokio turizmo entuziastų svetainės, kuriose atrasite patarimų, nuo ko reiktų pradėti savo keliones dviračiu. Taip pat yra daugybė dalykų, kuriuos reiktų apsvarstyti prieš leidžiantis į tokią kelionę, tad kokie jie?

Kaip ilgai jūs norite keliauti?

Dauguma interneto svetainių pateikia informaciją apie keliones dviračiu aplink pasaulį, užtrunkančias marias laiko. Svarbu suprasti, kad nebūtina iš karto paskirti kelionei trejų metų. Visada yra galimybė iškeliauti mėnesiui ar kelioms savaitėms. Tiesiog, kaip ir ruošiantis kitoms kelionėms, būtina tinkamai apskaičiuoti, ar užteks laiko pasirinktai atkarpai įveikti.

REKLAMA
REKLAMA

Kur Jūs norėtumėte keliauti?

Kelionės dviračiu išpopuliarėjo prieš keletą metų, todėl nenuostabu, kad leidinių apie tokį keliavimo būdą itin daug. Kelionių vadovai ir specialūs žemėlapiai gali padėti jums pasirinkti tinkamiausią maršrutą. Tai labai naudinga planuojant informatyvią apžvalgą dviračiu, siekiant palankyti populiarias ir įžymias vietas. Prieš pradėdami pasirinktą maršrutą, įsitikinkite, kad tai jus labiausiai sudominęs, o ne pasirinktas dėl lengvesnių sąlygų kelias. Nepamirškite pasidomėti vietovės, kurioje keliausite oro sąlygomis. Štai kelios organizacijos, kurių tinklalapius aplankę galite rasti naudingos informacijos apie keliavimą visame pasaulyje: Adventure Cycling Association (Šiaurės Amerika), Planning your own European Bicycle Tour (Europa), Spice Roads (Azija), Tour d' Afrique Ltd (Afrika), DuVine Adventures (Pietų Amerika) ir Cycling Tours Australia and New Zealand (Australija ir Naujoji Zelandija).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokios formos esate?

Norint per dieną nuvažiuoti 70 kilometrų ar kilti į kalnus vedinam dviračiu ir nešant sunkią kuprinę, reikia būti ištvermingam ir sveikam, tad prieš pradedant savo kelionę būtina pasitreniruoti, pasistengti išugdyti ištvermę, tuomet kelioneje jausitės daug geriau. Nesistenkite savęs įtikinti, kad jums tai per sunku ar netgi neįmanoma, nes nesvarbu koks jūsų amžius, svarbiausia – pasirinkti sau tinkamą tempą. Tikėtina, kad kelionė jus sužavės nuostabiais vaizdais ir įspūdžiais, todėl net nepastebėsite nuolat aktyviai sportavę.

REKLAMA

Viešbučiai, nakvynės namai ar kempingas?

Kai kurios kompanijos siūlo žemėlapius su pažymėtomis nakvynės vietomis, kiekvienos kelionės dienos pabaigai. Priklausomai nuo jūsų gebėjimo planuoti, tikėtina, kad šis nakvynės pasirinkimo būdas ne visada gali pasiteisinti. Jei pasiryžote keliauti po Afriką ar Aziją, kai kuriose kaimo vietovėse jums tikrai prireiks palapinės. Ieškokite patvarios, kompaktiškos palapinės su gera vėdinimo sistema.

Ką turėtumėte pasiimti į kelionę?

Jums tikrai prireiks: šalmo, patogių drabužių, telefono, paso(vizų), vandens ir užkandžių. Ką dar pasiimti priklauso nuo to, kur keliaujate ir kaip ilgai ketinate keliauti. Peržiūrėkite šį interaktyvų kontrolinį sąrašą , prieš pradėdami pakuotis daiktus.

REKLAMA

Kokio sunkumo bagažą galite turėti su savimi?

Jei keliaujate per Mojave dykumą ir ketinate apsistoti kempinge, o kuprinė pilna maisto, visa tai itin padidina jūsų kuprinės svorį. Prieš keliaudami su tokia sunkia kuprine, įsitikinkite, ar jūsų dviratis pakankamai tvirtas. Taip pat svarbu apskaičiuoti, kiek valandų su tokia manta galima keliauti ir kiek būtina ilsetis.

Kaip treniruotis?

Jei planuojate savo kelionę pats, geriausia dar prieš kelionę išbandyti savo dviratį. Leiskitės į savaitgalio išvyką su kuprine, kurios svoris būtų toks pat kokį planuojate turėti vykdami į tikrąją kelionę. Jei tik galite pakartokite tai keletą kartų. Tai padės jums labiau pasitikėti savo jėgomis. Sužinosite, koks tempas jums labiausiai tinka, apsvarstysite galimus būsimos kelionės nesklandumus ir dar prieš išvykstant pasirūpinsite jų pašalinimu ir problemų sprendimu. Kai bent kartą išbandysite tokį keliavimo būdą, būsite daugiau nei pasiruošęs sukurti savo nuotykį keliaujant dviračiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų