REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas nėra bent kartą gyvenime svajojęs, kaip leidžia pinigus? Ne šiaip keletą kupiūrų, bet dideles, neatsakingas sumas daiktams, kurie nėra pirmo būtinumo, bet prabangos prekės. Tikriausiai dauguma iš mūsų yra turėję tokių fantazijų.

Kas nėra bent kartą gyvenime svajojęs, kaip leidžia pinigus? Ne šiaip keletą kupiūrų, bet dideles, neatsakingas sumas daiktams, kurie nėra pirmo būtinumo, bet prabangos prekės. Tikriausiai dauguma iš mūsų yra turėję tokių fantazijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Populiariausia suma, kuri įvardijama kaip svajonė – milijonas. Laimė ar nelaimė, gyvename XXI amžiuje, kai milijonas, sakykime dolerių, nebėra tokia didelė suma, kokia atrodė kadaise, rašo interneto portalas „CNBC“. Tikriausiai milijono šablonas susiformavo dėl to, kad daugumai žmonių sunku įsivaizduoti, kiek realiai verta ši, šešis nulius apimanti suma, ir kiek reikia laiko bei pastangų jai išleisti. Tiems, kurie nuolat susirūpinę nuomos, sveikatos apsaugos ar automobilio draudimo sąskaitomis, lyginant su jų vidutinėmis išlaidomis, turėtų būti sunku tiesiog imti ir vienu kartu išleisti milijoną dolerių. Taigi, ką galima nusipirkti už milijoną?

REKLAMA

Koledžas ar rankinė

Pagal „Harvard College Handbook for Students“ leidinį, studijų metai 2011-2012 metams pasaulyje prestižiniame laikomame universitete kainuoja 54 561 JAV dolerius, įskaitant bendrabučio mokesčius. Tai reiškia, kad bakalauro studijos šiame universitete atsieitų 218 244 dolerius. Šeima, turinti penkis gabius vaikus, už kiek daugiau nei milijoną, galėtų juos visus išleisti į mokslus.

Studentai (nuotr. Fotodiena.lt/Audriaus Bagdono)Mokslai (nuotr. Fotodiena.lt/Audriaus Bagdono)

Tačiau... Jeigu vaikų ateitis nėra prioritetas, galbūt pradžiugintų prabangūs aksesuarai. Štai, pavyzdžiui, mados namų „Chanel“ klasikinė rankinė „Diamond Forever“ įvertinta 261 tūkst. dolerių arba, vaizdžiai tariant, verta daugiau nei ketveri metai studijų Harvarde. Norint viršyti milijono pakopą, tereiktų lengva ranka įsigyti keturias tokias rankines.

REKLAMA
REKLAMA

Chanel „Diamonds Forever“ (cnbc.com nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Chanel „Diamond Forever“ (cnbc.com nuotr.)

Būsto nuoma ar kompiuterio dėklas

Nėra jokios paslapties, kad nuomos kainos Niujorke yra vienos aukščiausių JAV. Vidutinė mėnesio nuoma čia siekia 3 472 dolerių. Tai reiškia, kad gyvenant Niujorke, milijono užtektų nuomotis būstą visus 22 metus.

Niujorkas (AFP/Scanpix nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Niujorkas (AFP/Scanpix nuotr.)

Tiems, kurie trokšta tą pačią sumą išleisti greičiau ir kur kas įspūdingiau, tereiktų pasikviesti 50 žmonių į vakarėlį ir kiekvienam jų padovanoti „Mervis Diamonds iPad“ planšetinio kompiuterio dėklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Deimantais padengtas dėklo paviršius įkainotas 20 tūkst. dolerių, t.y. jo vertė 25 kartus viršija paties kompiuterio kainą.

 

Mervis Diamond iPAD Case (cnbc.com nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Mervis Diamond iPAD Case (cnbc.com nuotr.)

Namas ar lovos

Niujorke brangi ne tik būstų nuoma, bet ir nekilnojamasis turtas. 300 kv. m. apartamentai su dviem miegamaisiais ir dviem voniomis Niujorke kainuotų kiek daugiau nei milijoną dolerių. Tuo tarpu Arizonoje, Phoenix mieste už milijoną galima būtų įsigyti kur kas erdvesnį būstą su keturiais papildomais miegamaisiais ir dar trimis vonios kambariais.

REKLAMA

Nepriklausomai nuo to, kuriame mieste būstas būtų perkamas, jame lovas reikės įsigyti patiems. Turint tai galvoje, žmogus, kuris neriasi iš kailio išleisti milijoną kuo skubiau, gali šį savo norą išpildyti įsigydamas 16 „Hästens Vividus“ lovų, kurios vieneto kaina siekia 64 950 dolerių. Švedų kompanijos „Hästens Vividus“ lovos yra rankų darbo, tai yra pagrindinė priežastis, kodėl jų kaina tokia didelė.

 

„Hästens Vividus“ lovos (hastens.com nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)„Hästens Vividus“ lovos (hastens.com nuotr.)

Labdara ar skutimosi peiliukai

„Washington Post“ duomenimis, labdaros organizacijos yra paskaičiavusios, kad Amerikoje vienas asmuo vidutiniškai labdarai skiria nuo 3 iki 5 proc. savo metinio uždarbio. Pagal organizaciją „US Census“, vidutinės vieno namų ūkio metinės pajamos siekia 49 777 JAV dolerius, tai reiškia, kad labdarai skiriama metinė suma sudaro apie 2 489 dolerius. Tokią sumą skiriant labdarai, vieno milijono ribą viršyti namų ūkiui užtruktų daugiau kaip 400 metų.

REKLAMA

„Zafirro Iridium“ skutimosi peiliukas – kita pasirinkimo galimybė, siekiantiems išleisti milijoną ir padaryti tai kur kas greičiau. Šis prabangus įrankis įkainotas 100 tūkst. dolerių. Kaip teigia šių peiliukų gamintojai, tokia suma tėra maža auka, palyginus su tuo, ką gauni – t.y. pažangia technologija pagamintą daiktą, skutimosi peiliuko ašmenys pagaminti iš gryno safyro, o jo rankenėlė – iš iridžio. Milijonas įpirktų 10 šio „stebuklo“ vienetų.

 

Zafirro Iridium (uncrate.com nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Zafirro Iridium (uncrate.com nuotr.)

Vestuvių puota arba ledų desertas

Kiekvienas, bent kartą rengęs vestuvių puotą, žino, kad jos kaina gali augti nekontroliuojamu greičiu. „The Knot.com“ duomenimis, vidutinė vestuvių puotos kaina – 27 800 JAV dolerių. Taigi tėvams, mokantiems už savo dukrų vieną svarbiausių švenčių gyvenime, išleisti milijoną prireiktų ištekinti net 36 dukras, arba tiek pat kartų surengti tokią šventę giminaičių atžaloms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Palyginus su ankstesniais metais, surengti vestuves kainuoja 10 – 30 procentų pigiau. (nuotr. Balsas.lt)Vestuvės  (nuotr. Balsas.lt)

Tiems, kuriems toks puotų skaičius atrodo gerokai varginantis, yra ir greitesnis būdas „apdoroti“ milijoną. Niujorko restorane „Serendipity3“ vienas ypatingasis ledų desertas muša rekordus, jo kaina – 25 tūkst. dolerių. Tyčia su klaida pavadinime parašytas ledų desertas „Frrrozen Haute Chocolate“, juo vaišinant 40 mylimiausių draugų, kaip tik ir kainuotų šešis nulius apimančią sumą.

Frrrozen Haute Chocolate (nuotr. SCANPIX)Frrrozen Haute Chocolate (nuotr. SCANPIX)

Pensijos kaupimas arba avys

Organizacija „Employee Benefit Research Institute“ 2009 metais yra paskaičiavusi, kad vidutinė suma, kurią sutaupo 65-75 metų amerikietis, pensijai siekia 56 212 dolerius. Tai reiškia, kad iki milijono sumos jam dar labai tolimas kelias. Kita vertus, kaip juokauja portalas „CNBC“,  pasiekęs šią sumą, pensininkas jau galėtų sau leisti įsigyti 3 „tobulos išvaizdos“ Deveronvale Perfection avis, kurios yra įkainotos 378 tūkst. dolerių kiekviena. Tokios avys brangininkės buvo siūlomos įsigyti aukcione 2009 metais.

REKLAMA

 

Deveronvale Perfection avis (smh.com. nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Deveronvale Perfection avis (smh.com. nuotr.)

Sveikatos draudimas ar džinsai

„Bureau of Labor Statistics“ yra paskaičiavęs, kad vidutinis amerikietis sveikatos draudimui kasmet išleidžia 7 658 dolerius. Tai reiškia, kad šeimai iš keturių asmenų, investavus milijoną, dėl savo sveikatos galvos nereikėtų sukti ištisus 33 metus.

Ta pati šeima milijoną galėtų išleisti ir kitokiu būdu – įsigydama  „Dussault Apparel's Trashed Denim“ džinsus. Džinsai yra dekoruoti deimantais ir auksu, jų kaina – 250 tūkst. dolerių už porą.

REKLAMA

(spydersden.wordpress.com nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Džinsai (spydersden.wordpress.com nuotr.)

Automobilis arba superautomobilis

Nacionalinės automobilių pardavėjų asociacijos skaičiavimais, vidutinė naujo automobilio kaina 2010 metais JAV siekė 28 400 dolerių. Reikėtų įsigyti 36 tokius automobilius tam, kad būtų išleistas milijonas. Tačiau, kam pirkti 36, jei už tą pačią sumą galima įsigyti vieną. „Jaguar Hybrid Supercar“ – tas modelis, kuris įkainotas 1,1 mln. dolerių. Toks daikčiukas išvysto iki 200 mylių greitį, taigi, tai – idealus automobilis skubant vaikus nuvežti į mokyklą ar lekiant pramogauti į klubą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jaguaras (nuotr. SCANPIX)Jaguaras (nuotr. SCANPIX)

Važinėjimas į darbą arba motociklas

Darbo statistikos departamento duomenimis, vidutinės amerikiečio išlaidos važinėjant kasdien į darbą ir namo, sudaro 7 658 dolerius per metus. Tam, kad  išleistų milijoną, taip važinėti darbuotojas Amerikoje galėtų 131 metus.

Jei važiuoti automobiliu nuobodu, galima įsigyti prabangų motociklą. Štai, pavyzdžiui, kompanija „Dodge“ siūlo  „Dodge Tomahawk V10“ motociklus po 555 tūkst. dolerių. Taigi už milijoną galima būtų įsigyti du tokius pirkinius.

REKLAMA

Dodge Tomahawk V10 (allpar.com nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Dodge Tomahawk V10 (allpar.com nuotr.)

Apranga arba kaklaraištis

Pagal JAV 2009 metais atliktą Vartotojų išlaidų tyrimą, vidutinis amerikietis drabužiams per metus išleidžia 1 725 dolerius. Jeigu norisi milijoną išleisti per vienerius metus, tereiktų už tokią sumą apsirengti pačiam ir aprengti dar 579  savo pažįstamus.

Jei tiek vargti nesinori, galima šią sumą iššvaistyti kur kas greičiau ir lengviau – pavyzdžiui, įsigyti penkis kaklaraiščiuas iš  dizaino namų. Šie namai siuva gryno šilko kaklaraiščius puoštus auksu. Vieno vieneto kaina – 220 tūkst. dolerių.

REKLAMA

Satya Paul dizaino namų kaklaraištis (cnbc nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Satya Paul dizaino namų kaklaraištis (cnbc nuotr.)

Draudimas ar telefonas

Pagal 2009 metų Vartotojų išlaidų tyrimą JAV, pensijos kaupimui ir draudimui amerikiečiai vidutiniškai skiria 2 693 dolerius per metus. Taigi tikslas išleisti milijoną šioje srityje būtų įgyvendinamas tik per 372 metus.

Jei abejoji, ar tau apskritai gyvenime pravers draudimas,  telefoninių skambučių išvengti pavyks sunkiau. Taigi, galbūt vertingiau savąjį milijoną investuoti į prabangų mobilųjį telefoną. „Gresso“ kompanijos telefonas „Luxor Las Vegas Jackpot“ įkainotas milijono suma, nes yra dengtas grynu auksu ir inkrustuotas retai gamtoje aptinkamais 45,5 karatų juodaisiais deimantais.

REKLAMA
REKLAMA

Grasso telefonas (cnbc nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Grasso telefonas (cnbc nuotr.)

Maistas ar Jubari melionai

Darbo statistikos departamento duomenimis, amerikiečiai maistui kasmet vidutiniškai išleidžia 6 372 dolerius, įskaičiuojant maistą, perkamą namams, ir valgymą viešosiose įstaigose. Taigi šeima, susidedanti iš keturių asmenų, milijoną galėtų pravalgyti maždaug per 39 metus.

Tie, kurie mėgsta pavalgyti ir trokšta milijoną išleisti kur kas sparčiau, turėtų pasidomėti viena melionų rūšimi iš Japonijos. Tik Jubari mieste (Japonijoje) augantys melionai 2008 metais kainavo 13 tūkst. dolerių už vienetą. Taigi šeimai užtektų įsigyti 38 tokius vaisius, arba, kitaip tariant, kiekvienam šeimos nariui suvalgyti po keturis jų vienetus, tam, kad būtų pasiekta vieno milijono riba.

Melionai (cnbc nuotr.) (nuotr. SCANPIX)Melionai (cnbc nuotr.

Laidotuvės ar vanduo

Laikraščio „Chicago Tribune“ paskaičiavimais, 2010 metais vidutinė suma, išleidžiama laidotuvėms JAV, siekė 7 300 dolerių. Į šią sumą neįskaičiuota laidojimo vietos kaina, kuri papildomai dar pareikalautų 2 500 dolerių. Už milijoną išeitų palaidoti maždaug 102 žmones.

Kur kas malonesnis būdas išleisti tokią pačią sumą – įsigyti ypatingojo vandens auksu dengtame butelyje. Vienos kompanijos siūlomas geriamasis vanduo „Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani“ įvertintas 3 600 dolerių už 1,25 litro auksu dengtą butelį. Nors jis paprastai naudojamas atsigaivinimui, tokio vandens brangininko, įsigyto už milijono sumą, užtektų vonią pilnai pripildyti dukart.

Vanduo (ncbc nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Vanduo (cnbc nuotr.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų