REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Harvarde Vilniaus merui Artūrui Zuokui įteikus taikos premiją už tai, kad tanku pervažiuodamas nelegalioje vietoje pastatytą automobilį atkreipė pasaulio dėmesį ir privertė susimąstyti, pasaulio ekspertai skaičiuoja, kad Lietuva išreklamuota daugiausiai per šalies istoriją.

REKLAMA
REKLAMA

A.Zuoko socialinė provokacija su tanku verta daugiau nei 25 mln. litų

„Nepamirškite, kad Lietuva nėra labai gerai žinoma šalis. Palyginus kaip bandyta patraukti dėmesį iki šiol, tai gali būti labiausiai šalį pasaulyje išgarsinęs dalykas per visą jos istoriją. Ir tai buvo padaryta linksmai ir geranoriškai – už jokius pinigus tokio žiniasklaidos dėmesio nenupirksi. Neįmanoma suskaičiuoti akcijos vertės, tačiau jei reklamos agentūroms mokama po dolerį už kiekvieną suorganizuotą peržiūrą youtube.com, tai šiuo atveju kiekvienas paspaudimas tikrai vertas bent 2 dolerių. Tada paskaičiuoti paprasta, daugiau nei 5 milijonai peržiūrų - taigi daugiau nei 10 milijonų dolerių, o tai yra daugiau nei 25 milijonai litų“, - sako ženklodaros konsutantas visame pasaulyje, „Wherebrands“ kūrybos direktorius Jeremy Hildreth.

REKLAMA

TNS duomenimis, vien Didžiojoje Britanijoje apie šį vaizdo įrašą skelbė 6826 portalai, Indijoje – 128, Jungtinėse Amerikos Valstijose – 3496, o Vokietijoje – 1716 portalų. Oficialioji versija Youtube.com anglų kalba peržiūrėta 4.877.943 kartų, lietuvių kalba - 1,647,411, daugybė televizijų visame pasaulyje įsidėjo į savo svetainės. Anglų kalba vaizdo įrašas peržiūrėtas 257 šalyse ir regionuose. Populiariausias vaizdas buvo Lietuvoje, Amerikoje, Prancūzijoje, Kanadoje ir Lenkijoje. Tarp youtube.com žiūrovų – 80 procentų vyrai, 20 procentų – moterys. Google paieškos sistemoje susidomėjimas Vilniumi rugpjūtį, tuo metu, kai pasaulį apskriejo A.Zuoko socialinė provokacija, padidėjo daugiau nei dvigubai. Vilnius.lt puslapio lankomumas tuo metu padidėjo daugiau nei tris kartus.

REKLAMA
REKLAMA

Vaizdo įrašą, kur Vilniaus meras tanku pervažiuoja Gedimino prospekte ant dviračių tako ir pėsčiųjų perėjos pervažiuoja pastatytą automobilį vien youtube.com peržiūrėtas daugiau nei 5 milijonus kartų. Apie socialinę provokaciją kalbėjo CNN, BBC, „Good Morning America“, BBC suformulavo kaip savaitės klausimą, transliavo Kinijos valstybinė televizija CCTV, rašė „Times of India“, „The Independent“, „Guardian“, „Washington Post“, „Huffpost world“, „Spiegel“, „Irish Times“, „Telegraph“ ir šimtai kitų. Lotynų Amerikoje ši žinia buvo naujienų kategorijoje svarbesnė už audrą Karibuose.

Taip pat skaitykite:

2011 m. „Šnobelio“ taikos premija paskirta A. Zuokui

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų