REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmogaus teisių komiteto posėdyje priimtas sprendimas turėtų labiau nei bet kada šokiruoti visą tautiškumą puoselėjančią Lietuvos visuomenę. Komitete buvo svarstomi Seimo Darbo partijos frakcijos nario Mečislovo Zasčiurinsko registruoti Paso ir Asmens tapatybės kortelės įstatymų pakeitimų projektai, tačiau komitetas juos atmetė.

REKLAMA
REKLAMA

„Nepriklausomai nuo to, ar Lietuvos pilietis yra lietuvis, lenkas ar rusas — kiekvienam svarbi jo tautybė. Pateiktomis nuostatomis buvo siekiama įtvirtinti piliečio teisę bei laisvę apsispręsti, ar jis pageidauja įsirašyti pase arba asmens tapatybės kortelėje duomenis apie savo tautybę. Atsižvelgiant į šių dienų situaciją Lietuvoje ir visame pasaulyje, kai tautiškumas vėl tampa vertybe, be jokių abejonių tikėjausi Žmogaus teisių komiteto palaikymo šiems įstatymų pakeitimams. Deja, šių nuostatų reikšmę supranta tik dauguma Lietuvos piliečių, o ne dauguma komiteto narių, kurie neva atstovauja Tautos interesams“, — sako M. Zasčiurinskas.

REKLAMA

Seimo narys apgailestauja, kad Žmogaus teisių komitetas toleruoja prievartinį asmenų nutautinimą, kuris šiuo metu yra įtvirtintas Lietuvos įstatymuose, atimant iš asmens apsisprendimo teisę.

„Panašu, kad komitetas laikosi nuostatos, jog geriau versti visus piliečius slėpti savo tautybę nei griežtinti kovą su diskriminacijos apraiškomis. Tikriausiai kažkam nesinori atsirasiančio “papildomo" darbo — patogiau įpareigoti visus „pasislėpti“ po betautės būtybės kauke. Įvertinus sparčiai didėjančią migraciją, galima prognozuoti, kad nesiimant tinkamų veiksmų, po 10 metų lietuvių tauta apskirtai išnyks“, — mano parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų