REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos administracinis teismas penktadienį atmetė buvusio ūkio ministro Dainiaus Kreivio skundą ir nepanaikino jam nepalankaus Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) nutarimo, kainavusio jam postą.

REKLAMA
REKLAMA


D. Kreivys prašė panaikinti VTEK sprendimą, kuriuo nuspręsta, kad buvęs ūkio ministras pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas.Sprendimą priėmusi komisija, pasak politiko, esą patyrė didelį spaudimą.

REKLAMA


Politikas pasirašė įsakymą dėl Europos Sąjungos paramos suteikimo įmonei, kurios akcininke yra jo mama, nenusišalinęs nuo jo priėmimo, nustatytu laiku nepateikęs privačių interesų deklaracijos, bei netiksliai nurodęs deklaruotinus duomenis.


Pasak D. Kreivio, kuris neteko ūkio ministro pareigų 2011 metų kovo 16 dieną, jo pasirašytas įsakymas nėra susijęs su jo ar jam artimų asmenų interesais. Šiuo metu D.Kreivys dirba premjero Andriaus Kubiliaus visuomeniniu konsultantu ekonomikos ir investicijų klausimais bei ruošiasi dalyvauti kitąmet vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA


Teismo sprendimą Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui galima apskųsti per dvi savaites.

Politologas Lauras Bielinis portalui „Balsas.lt“ sakė, kad tokiu bylinėjimųsi politikai paprastai siekia išbandyti teisinės ir pilietinės visuomenės lankstumą. „Tai bandymas patikrinti, kiek teisinė sistema ir visuomenė pasiduoda jų spaudimui. Gerai, kad teisėsauga, šįkart, pademonstravo pakankamai griežtai vertinanti situaciją“, - sakė jis.


Taip pat skaitykite:

Susikompromitavęs Dainius Kreivys – visuomeninis Premjero konsultantas

Susikompromitavęs D. Kreivys žada dalyvauti ateinančiuose Seimo rinkimuose

D. Kreivys nori teistis

Teismas atmetė D. Kreivio ieškinį: jis neįrodė esąs neturtingas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų