REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Romantiškiausios pasaulio vietos įsimylėjusiems keliautojams

Kai esate įsimylėję, norisi apie tai išrėkti visam pasauliui. Tikrai galite taip padaryti! Nesvarbu, ar nuo aukščiausios kalno viršūnės, ar plaukiojant po vandeniu – priklauso tik nuo jūsų. O kad meilės išpažintis būtų tokia, apie kokią visada svajojote, siūlome rinktis iš pačių romantiškiausių vietų pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

JAV, Niujorkas

 Upper West Side rajonas Niujorke. Wikipedia nuotr. (nuotr. Balsas.lt) Upper West Side rajonas Niujorke. Wikipedia nuotr. (nuotr. Balsas.lt)

Šis miestas niekada nemiega ir yra pasirengęs priimti įsimylėjėlius ne tik kiaurą parą, bet ir ištisus metus. Kas gali būti romantiškiau nei pasivažinėjimas karieta dviese centriniame parke pavasarį arba skrieti pačiūžomis Rokfelerio centre žiemą? Parduotuvės, muziejai, teatrai, kelionės upe – visa tai galite rasti Niujorke. Apsilankykite nuostabioje „Times“ aikštėje arba pasigėrėkite įspūdingu Brodvėjaus šou. Taip pat galite keltu nusigauti į Stateno salą arba pasivaikščioti Bruklino tiltu. Dieną siūlome užbaigti romantiška vakariene žvakių šviesoje kuriame nors Niujorko restoranų.

REKLAMA

Australija, Sekminių salynas, Haimano sala

Nusipirkti salą Australijoje? Lengviau nebūna! (travel.ninemsn.com.au) (nuotr. Balsas.lt)Sala prie Australijos krantų (travel.ninemsn.com.au)

Didysis barjerinis rifas Australijoje – didžiausias koralinis rifas pasaulyje. Jeigu jums dar neteko čia lankytis, kitų pasakojimus apie salą galite palaikyti prasimanymais. Skaidrus vanduo, auksiniai paplūdimiai ir visame pasaulyje žinomas rifas – nuostabus rojaus kampelis įsimylėjėliams. Didįjį Sekminių salyną sudaro septyniasdešimt keturios salos. Vien Haimano saloje  galite rinktis iš 10 kurortų. Šios vietos populiarios ne tik dėl išskirtinės romantiškos aplinkos, bet ir dėl nuostabios virtuvės ir profesionalių kulinarų, kurie, patikėkite, žinos kaip jus nustebinti. Didžiulės lagūnos, atogrąžų kraštovaizdis, balto smėlio paplūdimiai ir neapsakomo grožio saulėlydžiai leis jums bent akimirką pasijusti tarsi devintame danguje.

REKLAMA
REKLAMA

Graikija, Santorinas

Santorini sala Graikijoje (nuotr.businessinsider.com) (nuotr. Balsas.lt)Santorini sala Graikijoje (nuotr.businessinsider.com) (nuotr. Balsas.lt)

Graikija – Viduržemio jūros romantika ir senovės paslaptys. Čia galima tiek daug nuveikti, kad romantikams greičiausiai bus sunku apsispręsti. Vis dėlto viena mėgstamiausių įsimylėjėlių vietų – Santorino sala. Kurortų darbuotojai siūlo apsistoti išskirtiniuose kambariuose su vaizdu į jūrą. O restoranai – įsikūrę aukštai ant kalvų, todėl bus sunku pamiršti, kad esate bene 300 metrų virš Egėjo jūros lygio. Nepamirškite aplankyti juodo vulkaninio smėlio paplūdimių „Perissa“ ir „Kamari“, Pyrgos ir Akrotirio senovinių gyvenviečių ir būtinai ryžkitės romantiškai iškylai laivu, per kurią aplankysite ugnikalnius ir pasimaudysite karštosiose jų versmėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kinija, Guangsi provincija

Tiltas Kinijoje (nuotr. zmetravel.com) (nuotr. Gamintojo)Tiltas Kinijoje (nuotr. zmetravel.com) (nuotr. Gamintojo)

Pietų Kinijos Tonkino įlankoje palei Vietnamo sieną plytinti Guangsi provincija džiugina subtropiniu klimatu, sodria gamta ir raižytų uolinių kalnų kraštovaizdžiais. Jei teko matyti filmą „Nutapyta“, jau turėjote susipažinti su šio regiono gamta. Apsilankę spalvinguose urvuose, pagodose (budistų šventyklose) ar buvusiame karališkajame komplekse Guiline galite pasileisti žemyn upe link Jangšuo gyvenvietės kalnų papėdėje. Tuomet nepraleiskite progos pasigrožėti ryžių terasomis Longšenge ir paragauti ryžių lakštinių su arklio mėsa, aitriųjų paprikų padažu ir sojų pupelėmis.

REKLAMA

Karibai, Bahamai, Nasau

Karibų flamingai (Scanpix nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Karibų flamingai (Scanpix nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

Visos Karibų salos gyventojai žino kaip palepinti poilsiautojus romantika ir prabanga, ypač jei jų kišenės išsipūtusios nuo šlamančiųjų. Tačiau Nasau rojaus kampelis Bahamuose išsiskiria ne tik rausvu smėliu ir žalsvai melsvos spalvos jūra. Čia galite rasti gausybę vietų pavakarieniauti, o vakarais sala džiugina naktiniu gyvenimu ir įvairiomis pramogomis. Pasivaikščiojimas akmenimis grįstomis gatvelėmis, vandens pramogos, vaizdas į vandenyną ir skanūs spalvingi kokteiliai suteiks dar nepatirtų pojūčių. Be abejo, kelionės laiveliais tarp salų – vienas romantiškiausių užsiėmimų. O šeimai ir draugams nepamirškite parvežti rankų darbo suvenyrų, kurių galite įsigyti „Straw Market“ prekyvietėje.

REKLAMA

Kosta Rika

Kava (nuotr. SCANPIX)Kava (nuotr. SCANPIX)

Svaiginantys atogrąžų miškai ir egzotiniai peizažai – nepamainoma ir, beje, ekologiška vieta romantikams. Čia gausu romantiškų vietų ir įdomios veiklos, tačiau reikia žinoti, nuo ko pradėti.  Pirmiausia siūlome nuvykti prie Irasu ir Poaso ugnikalnių, vėliau aplankyti romantišką La Paso krioklį ir drugelių sodus bei nukeliauti į Braulio Carillo nacionalinį parką. Tik Kosta Rikos Korkovado nacionaliniame parke galite išvysti didžiąsias kates, Tortugero parke beždžiones ir vėžlius, o Monteverde Cloudo miškuose aibes spalvingų orchidėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prancūzijos Polinezija, Taitis

Taitis (nuotr. SCANPIX)Taitis (nuotr. SCANPIX)

Taičio sala – didžiausia iš visų 118 Prancūzijos Polinezijos salų pietinėje Ramiojo vandenyno dalyje. Statūs slėniai, tyri šaltiniai ir aukšti kriokliai, jaukūs kurortai, maži ir taikūs kaimeliai bei ištisus kilometrus nusidriekę ramūs paplūdimiai – būtent tai, ko gali trokšti kiekvienas įsimylėjėlis. Galite apsistoti nedideliame namelyje su terasa, pakibusia virš jūros, ir užsisakyti romantišką kelionę aplink salas. Nepraleiskite progos atsipalaiduoti Polinezijos SPA gėlių voniose ir pasimėgauti bananų lapų įvyniojimais ar šviežių vaisių kaukėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų