REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pareigūnai nutarė keistis informacija su Žydų bendruomenės nariais.

Tuo metu, kai Žydų bendruomenės pirmininkas Simonas Alperavičius ir vykdomasis direktorius Simonas Gurevičius skubėjo į Policijos departamentą susitikti su tyrėjais, pranešta, jog Panevėžyje įvykdytas dar vienas išpuolis prieš žydus.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienio rytą vandalai ištepliojo dažais paminklinį akmenį "Liūdinti žydų motina", pastatytą parke Sietyno gatvėje. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

REKLAMA

Policijos departamente S.Alperavičius ir S.Gurevičius susitiko su Kriminalinės policijos valdybos vyriausiuoju tyrėju Žydrūnu Šatrausku, kuris informavo apie ikiteisminių įykių eigą, pristatė bendrą tyrimų, susijusių su nesantaikos kurstymu ar kitomis nacionalinės neapykantos apraiškomis, situaciją.

Svečiai ir šeiminminkai kalbėjo ir apie prevencinį policijos pareigūnų darbą, siekiant užkirsti kelią galimiems išpuoliams. Susitikime nuspręsta aktyviau bendradarbiauti ir teikti bei keistis abiem pusėms naudinga informacija.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimus su Lietuvos žydų bendruomenės atstovais Policijos departamentas rengia ne pirmą kartą, tokie susitikimai numatomi organizuoti ir ateityje.

Pirmas susitikimas įvyko Policijos departamento iniciatyva po to, kai Žemųjų Panerių memoriale buvo išniekintas paminklas cholokausto aukoms.

Dėl tautinės nesantaikos kurstymo šiemet pradėta  dvylika ikiteisminių tyrimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų