REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Graikijos derybos su kreditorių iš Europos Sąjungos ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) misijos vadovais, atnaujintos ketvirtadienį Atėnuose, vyksta sklandžiai, pranešama Graikijos finansų ministerijos pareiškime.

REKLAMA
REKLAMA

Kreditorių trejeto (Europos Komisijos, Europos centrinio banko ir Tarptautinio valiutos banko) vadovai sugrįžo ketvirtadienį į Atėnus po netikėto išsiskirstymo rugsėjo pradžioje. Per šį laiką Graikijos vyriausybė pažadėjo įgyvendinti griežtas taupymo priemones biudžeto deficitui stabilizuoti. Planuojama apkarpyti atlyginimus ir pensijas, padidinti mokesčius ir perkelti „į rezervą“ 30 tūkst. valstybės tarnautojų.

REKLAMA

Grupė streikuojančių Finansų ministerijos darbuotojų ketvirtadienį ryte mėgino užblokuoti derybas, tačiau ministerijos vadovybė ir kreditorių atstovai vis dėlto susitiko ir surengė konsultacijas.

Graikijai būtina šešta 8 mlrd. eurų finansinės paramos išmoka, kad išvengtų bankroto. Trejeto misija duos leidimą skirti šią išmoką tik tuomet, jei įsitikins, kad Graikijos įsipareigota biudžeto programa vykdoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų