REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentės siūlymu, Seimas apribojo galimybes šilumos ūkio valdyme dalyvauti su šilumininkais susijusioms įmonėms ir asmenims.

REKLAMA
REKLAMA

Šiam šilumos ūkio įstatymo projektui pritarė 103 Seimo nariai, 1 - Julius veselka - balsavo prieš.

REKLAMA

Įstatymo priėmimą lydėjo intensyvūs ginčai. „Mano požiūriu, kad pakankamas yra reguliavimas ir nereikėtų kažką čia papildomai įvedinėti“, sakė Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD)sakė  atstovas Kęstutis Masiulis, pristatydamas prezidentės Dalios Grybauskaitės pataisas Šilumos ūkio įstatymui.

Ilgokai painiojęsis K. Masiulis, kuris iki galo negalėjo atsakyti ar kalba savo, ar Ekonomikos komiteto vardu, galiausiai buvo paprašytas atsisėsti, o projekto pristatymą iš savo vietos tęsė posėdžiui pirmininkavęs Seimo vicepirmininkas Algis Čaplikas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys  nuo partijos Tvarka ir teisingumas (TT) Julius Veselka siūlė papildyti įstatymą taip, kad bendrijos galėtų dalį paslaugų, kurių nepajėgia atlikti pačios,  pirkti iš kitų ūkio subjektų. Pasiūlymai pritarta, nors jam prieštaravo TS-LKD atstovė Danutė Bekintienė.

Galiausiai K. Masiulis pasiūlė pataisyti įstatymą taip, kad nebeliktų K. Daukšio pasiūlytų išimčių, kuomet būtų paliekamos galimybės bendrijoms sudaryti sutartis ir su šilumos tiekėjais ir su jais susijusiais asmenimis. K. Daukšys ironiškai pareiškęs, kad  kažkas keisis tik penkiuose didžiuosiuose mistuose, o kitur galimybė plėšikauti šilumininkams paliekama, siūlė balsuoti už K. Masiulio siūlymą ir šaipėsi, kad tai neva tikrai padėsią mažinti šilumos kainą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Veselkos teigimu,  tauta bus apgauta svariai, nes trumpam laikui bus truputį sumažinta šilumos kaina, bet susidarys nuostoliai, kuriuos, kaip jau neseniai yra nutikę, reikės kompensuoti. „Šaltkalviai ir derintojai, jei jie dirba pagal specialybę pas šilumos tiekejus, negalės būti administratoriais, o muzikologai galės„, - šaipėsi J. Veselka, kuris teigė, kad prezidentūra „dar taip nebuvo nusivažiavusi“.

Seimo ekonomikos komiteto pirmininkas Dainius Budrys portalui „Balsas.lt“ sakė nesąs tikras ar priėmus prezidentės siūlomas įstatymo  pataisas bus pasiektas deklaruojamas pagrindinis tikslas. „Aš nesu prieš, nes nesu tikras ar atpigs šiluma. Ar gyventojai pajėgs patys tvarkyti savo šilumos ūkį, jei jiems bus kategoriškai uždraustas samdyti šiam reikalui pačius šilumos tiekėjus. Aš ne prieš pasirinkimą, aš tik prieš dirbtinį jo ribojimą, nes abejoju rezultatu. Bus gaila, jei žmonės nusivils“, - sakė D. Budrys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų