REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Kęstutis Glaveckas nepritaria šiandien Seimui pateiktam Konkurencijos įstatymo pakeitimo projektui, kuriuo Konkurencijos tarybos nariams siūloma mokėti kur kas didesnes algas nei kitų valstybės institucijų atstovams, be to, numatoma galimybė pačiai tarybai savo nuožiūra atsisakyti vykdyti kai kuriuos tyrimus.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentūros šiandien Seimui pateiktame Konkurencijos įstatymo pakeitimo projekte numatyta, kad Konkurencijos tarybos vadovams ir nariams atlyginimas būtų apskaičiuojamas atsižvelgiant ne į valstybės tarnautojų pareiginės algos bazinį dydį, kaip yra šiuo metu, o į vidutinį mėnesinį darbo užmokestį.

REKLAMA

Pagal pateiktą projektą, Konkurencijos tarybos pirmininko alga išaugtų nuo 4545 Lt (bruto, prieš mokesčius) iki septynių vidutinių darbo užmokesčių dydžio – 14 756 Lt (bruto, prieš mokesčius), o tarybos narių alga išaugtų atitinkamai nuo 3856 Lt (bruto) iki 10 540 Lt (bruto).

„Man šiuo atveju visiškai neaišku, kodėl Konkurencijos tarybos vadovas turėtų uždirbti bent pusantro karto daugiau nei šalies Finansų ministrė. Suprantu galimas geras šio siūlymo intencijas – padaryti Konkurencijos tarybą stipresnę, tačiau tokiu būdu tiktai būtų sukurtas netinkamas precedentas. Tuomet kitų tarnybų – Valstybės kontrolės, Lygių galimybių, Vaiko teisių apsaugos ir kitų institucijų atstovai taip pat galėtų reikalauti, kad būtų sudarytos panašios darbo sąlygos, įskaitant uždarbio dydį“, - teigė Liberalų sąjūdžio frakcijos narys K. Glaveckas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, ne mažiau svarbu ir tai, kad siūlomomis Konkurencijos įstatymo pataisomis nenumatyta jokių konkrečių priemonių, kaip efektyviau organizuoti Konkurencijos tarybos veiklą. Liberalas K. Glaveckas taip pat abejojo, ar tikslinga, kaip siūloma Seimui  pateiktame Konkurencijos įstatymo pakeitimo projekte, suteikti laisvę Konkurencijos tarybai pačiai nusistatyti savo veiklos prioritetus ir, juos įgyvendinant, pačiai pasirinkti, kuriuos tyrimus atlikti, o kuriuos – atmesti.

„Paradoksas – teisinamasi ribotais tarybos ištekliais, bet panašu, kad įstatymo pakeitimo projekto iniciatoriai tą išteklių kartelę nusiteikę gerokai pakelti“, - teigė K. Glaveckas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų