REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Darbo partijos frakcija sveikina Vilniaus miesto vadovybės iniciatyvą, kuria siekiama sumažinti šilumos kainą Vilniaus miesto vartotojams, tačiau darbiečiai pabrėžia, kad Vilniaus valdžios atliktus skaičiavimus būtina nuodugniai išanalizuoti, nes kol kas jų nauda nėra akivaizdi.

REKLAMA
REKLAMA

„Esame įsitikinę, kad sutvarkyti šilumos ūkį įmanoma tik priėmus kompleksą būtinų sprendimų, svarbiausias iš kurių — privačių šilumos tiekimo subjektų pelno reguliavimas. Ne paslaptis, kad šiuo metu tokių įmonių pelnai yra nepamatuotai dideli, niekas nesiekia jų riboti, o galiausiai dėl to kenčia vartotojai, apmokėdami milžiniškas sąskaitas už šildymą. Vilniaus valdžios siūlomas elektros supirkimo kvotų perskirstymas gali būti efektyvus tam tikrais atvejais, bet jis neišspręs šilumos kainų problemos visos Lietuvos mastu“, — įsitikinęs Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys.

REKLAMA

Vilniaus miesto valdžios plane numatyta padidinti elektros supirkimo kvotą Vilniaus 3-ajai termofikacinei elektrinei ir gauti už jos gaminamą elektrą tokią pačią kainą, kokią nustatė Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija „Lietuvos elektrinei“ Elektrėnuose. V. Gapšys įspėja, jog vertinti šiuos pasiūlymus reikia atsargiai, kad jie nesugriautų visos Lietuvos energetikos sistemos ir nepakenktų šalies nacionaliniam saugumui bei vartotojų interesams.

Anot Darbo partijos pirmininko pavaduotojo, Darbo partija konstruktyviai dalyvaus teikdama papildomus pasiūlymus ir kontroliuodama jau vykdomus energetikos projektus. „Šiuo metu Seime yra svarstomos mūsų pasiūlytos Gamtinių dujų įstatymo pataisos, kurios gali realiai sumažinti gamtinių dujų kainą vartotojams. Esame pasiruošę įrodyti valdantiesiems, jog reikia ne tik kalbėti apie tai, kad būtina sureguliuoti dujų tarpininkų rinką, bet ir pagrįsti savo žodžius veiksmais, ko mes pasigendame iš šios Vyriausybės. Todėl mes esame paruošę visą pataisų paketą, kurį teiksime Seimui, kad šildymo kaina vartotojams tikrai sumažėtų“, — teigia V. Gapšys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų