REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Afganistane šalies ir užsienio kariai pirmadienį konfiskavo narkotikų, kurių vertė – apie 350 mln. JAV dolerių, trečiadienį pranešė NATO. Tai didžiausias reidas per jau dešimtmetį vykdomą kovą su narkotikais.

REKLAMA
REKLAMA

NATO vadovaujamos Tarptautinės saugumo palaikymo pajėgos pranešė, kad kariai surengė reidą vaistų gamykloje Helmando provincijoje ir rado tris laboratorijas, kuriose, kaip įtariama, gaminami uždrausti narkotikai, o iš gauto pelno finansuojami sukilėliai. Kariai rado apie 100 kilogramų heroino, 6 870 litrų morfijaus tirpalo, 80 kilogramų opiumo ir 12 065 kilogramus chemikalų, kurie naudojami narkotikams apdoroti.

REKLAMA

Pasak Jungtinių Tautų Narkotikų ir nusikalstamumo prevencijos biuro, skaičiuojama, kad iš narkotikų prekybos Talibanas gauna nuo 100 iki 400 milijonų JAV dolerių per metus. Kovotojai pinigus naudoja ginklams ir savadarbių bombų gaminimui reikalingoms medžiagoms įsigyti. Talibanas taip pat moka atlyginimus ir skiria pinigų neturtingiems afganistaniečiams, kad šie prisijungtų prie kovotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų