REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidento Baracko Obamos administracija teismo dokumentuose tvirtina, kad, paviešinus Osamos bin Ladeno  nuotraukas ir vaizdo įrašus, darytus gegužės mėnesį po to, kai JAV kariai jį nužudė, galima pakenkti šalies saugumui ir paskatinti išpuolius prieš JAV nuosavybę ir piliečius, praneša „Associated Press“.

REKLAMA
REKLAMA

Konservatyvi JAV nepartinė grupė „Judicial Watch“ pateikė ieškinį dėl informacijos laisvės įstatymo pažeidimo ir reikalauja paviešinti O. bin Ladeno nuotraukas ir vaizdo įrašus. Teisingumo departamento teisininkai pranešė, kad Centrinė žvalgybos valdyba (CŽV) aptiko iš viso 52 nuotraukas ir vaizdo įrašus. Bet jie tvirtina, kad mirusio O. bin Ladeno nuotraukos ir vaizdo įrašai yra įslaptinti ir slepiami nuo visuomenės, kad būtų išvengta smurto prieš amerikiečius užsienyje ir nebūtų atskleistos slaptos CŽV ir kariuomenės sistemos ir specialūs metodai.

REKLAMA

Teisingumo departamentas paprašė teismo atmesti „Judicial Watch“ ieškinį, nes jų reikalaujami įrašai negali būti atskleidžiami.

„Judicial Watch“ prezidentas Tomas Fittonas apkaltino B. Obamos administraciją neviešinant vaizdų dėl politinių priežasčių. Anot jo, „negalima ignoruoti skaidrumą užtikrinančių įstatymų vien todėl, kad jų laikantis galima įžeisti teroristus“. Jis teigia, kad pagal įstatymą informacija turi būti paviešinta.

REKLAMA
REKLAMA

CŽV nacionalinės slaptosios agentūros direktorius Johnas Bennettas sakė, kad dauguma O. bin Ladeno nuotraukų ir vaizdo įrašų yra kraupūs. Juos paviešinus, anot J. BeneTto, teroristų grupuotės galėtų tuo pasinaudoti ir kurti propagandą bei verbuoti naujus grupuočių narius, ir tai keltų grėsmę JAV vidaus saugumui ir užsienio ryšiams.

Aukščiausias JAV specialiųjų operacijų pajėgų vadovybės pareigūnas WilliamAS McRavenas sakė, kad paviešinus vaizdus gali kilti pavojus specialiųjų operacijų komandai, nes O. bin Ladeną nukovusius karius ateityje būtų lengviau atpažinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų