REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus savivaldybė sveikina Energetikos ministerijos ketinimą pateikti Vyriausybei pasiūlymą, kaip būtų galima jau šį sezoną sumažinti šilumos kainą ir džiaugiasi daugiau nei po mėnesio sulaukusi Energetikos ministerijos atsako į savivaldybės iniciatyvą.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiamės, kad Energetikos ministerija sureagavo ir netrukus pateiks pasiūlymą, kaip sumažinti šilumos kainą vartotojams, nes būtent tokio sprendimo ir laukia visos Lietuvos gyventojai“, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

REKLAMA

Energetikos ministerija atsakyme teigia, kad savivaldybės pasiūlymas pabrangintų elektros kainą, tačiau Vilniaus meras atkreipė dėmesį, kad savivaldybės pateiktas pasiūlymas pagrįstas specialistų skaičiavimais, ir elektros kaina vartotojams nebrangtų, atvirkščiai, ją galima būtų netgi sumažinti.

Lietuvos termofikacinės elektrinės turi pakankamą taršos leidimų kiekį ir jų neišnaudoja, tačiau Lietuvos elektrinė turi kasmet pirkti taršos leidimus, kurie papildomai kainuoja 26 mln. Lt ir yra įskaičiuoti į elektros kainą.

Taigi vien dėl to, kad nereikės pirkti papildomų taršos leidimų, kurie kasmet Lietuvai kainuoja milijonus litų, pasinaudojus Vilniaus savivaldybės pateiktu pasiūlymu elektros kaina ne tik nedidėtų, bet ją galima būtų ir sumažinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų