REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialinio tinklo „Facebook" atstovai atsakė į Norvegijos duomenų apsaugos institucijos klausimus, kuriuos ji išsiuntė Šiaurės Europos duomenų apsaugos institucijų vardu, dėl privačios informacijos saugojimo ir naudojimo. „Facebook" Europos padalinio atstovai atsakė į visus pateiktus klausimus ir išreiškė norą tęsti konstruktyvų dialogą, pranešė Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija.

REKLAMA
REKLAMA

„Facebook" patvirtino, kad asmenų pasisakymai rašomi ant „sienos“, naudojami tikslinei reklamai, tačiau pabrėžė, jog tokio pobūdžio informacija nėra perduodama kitoms įmonėms, išskyrus tuos atvejus, kai patys vartotojai sutinka įdiegti vadinamųjų trečiųjų šalių programas.

REKLAMA

Šios nuostatos taikomos ir nuotraukoms bei videoinformacijai, informavo socialinio tinklo atstovai.

Informaciją, susijusią su varttojų IP adresais „Facebook“ saugo iki 90 dienų, tačiau bendrovė pabrėžė, kad tokia informacija naudojama tik saugumo, o jokiu būdu ne rinkodaros tikslais. „Facebook“ taip pat patvirtino, kad bendrovė laikosi Europos privatumo apsaugos įstatymų, nes jos centrinis padalinys įkurtas Airijoje.

Norvegijos duomenų apsaugos institucijos generalinis direktorius Bjørn Erik Thon teigiamai įvertino tokio pobūdžio bendradarbiavimą ir įžvelgė naudą tiek duomenų apsaugos institucijoms, tiek visiems „Facebook“ naudotojams, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų