REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai, kad Lietuva strateginiu investuotoju į Visagino AE pasirinko kompaniją „Hitachi“,  yra labai svarbu tiek Lietuvai, tiek Japonijai.  Lietuvai dėl to, kad pasirinktas vienas pasaulio lyderių, o Japonijos žmonės Lietuvos pasirinkimą šiuo sunkiu savo šaliai metu laiko padrąsinimu ir patvirtinimu, jog japoniškos technologijos atitinka aukščiausius standartus.

REKLAMA
REKLAMA

Tokios pokalbių temos vakar vyravo Lietuvos energetikos ministro Arvydo Sekmoko susitikimuose su Japonijos parlamento nariais – Lietuvos ir Japonijos parlamentinės grupės vadovu Hirofumi Nakasone ir Politinių reikalų komiteto pirmininku Seiji Maehara.

REKLAMA

Japonijos politikai remia Visagino AE projektą ir tikisi, kad  VAE projektas leis dar labiau patobulinti branduolinės saugos sprendimus. Paramą šalims, siekiančioms plėtoti branduolinę energetiką,  neseniai kalbėdamas JT Generalinėje Asamblėjoje pažadėjo Japonijos premjeras Yoshihiko Noda.

Susitikimų metu pažymėta, kad atominė energetika ir toliau išliks vienu pagrindinių stabilios ir tvarios energetikos ramsčiu. Šiuo metu Japonija patiria didžiulį elektros deficitą,  kaip ir Lietuvai didelę dalį elektros energijos jai tenka importuoti.

„Visagino AE projektas yra pasaulinio proceso dalis. Tai reiškia, kad branduolinės energetikos atgimimo procesas tęsiasi, tik ši energetika turi būti dar saugesnė ir dar  patikimesnė“, – kalbėjo energetikos ministras A.Sekmokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų