REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buksuojanti ekonomika ir sumažėjusi paklausa prekybininkus privertė pagalvoti apie Kalėdinės prekybos pradžią dar net nesibaigus rugsėjui. Dideli mažmeninės prekybos tinklai Didžiojoje Britanijoje jau imasi puošti savo virtinas, o jų lentynas pildo svarbiausiai metų šventei skirtos prekės.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš dešimtmetį prekybininkai laukdavo iki vėlyvo spalio, tačiau šiemet kai kurie pardavėjai jau siūlo kalėdinių dėžučių, dovanų popieriaus, Advento kalendorių ir kitų šventinių simbolių.

REKLAMA

„Marks & Spencer“ tinklas Oxford gatvėje Londone esančioje parduotuvėje praėjimus jau papuošė šventinėmis dekoracijomis. Tradicinius britiškus kalėdinius pyragėlius pirkęs 70 metų pensininkas Brianas Payne'as stebėjosi, kad jau gali įsigyti šventinių prekių. „Aš norėčiau, kad Kalėdos būtų kiekvieną dieną, tai visai neprieštarauju, kad prekyba šiemet prasideda labai anksti. Nors pyragėlius siūlo Kalėdoms, bet jų galiojimo laikas – iki spalio antros“, - šypsojosi vyras.

Finansinių paslaugų bendrovės atstovas Richardas Hymanas paaiškino, kad prekybininkus imtis Kalėdinės prekybos verčia sudėtinga situacija. Kai kurie tinklai balansuoja ties išlikimo riba, o Kalėdos „yra vienintelis laikas metuose uždirbti didelius pinigus“. Vis dėlto, tai gali būti tik šiaudo griebimasis, nes atidžiau pinigus leidžiantys pirkėjai šiemet pinigines gali atverti kaip niekada vėlai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų