REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Dabar tikrai ne metas galvoti, kad vyriausybės išspręs susidariusią situaciją“, – pirmadienį duodamas interviu BBC sakė A. Rastanis.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasaulį valdo ne vyriausybės, o „Goldman Sachs“, – šis A. Rastanio pareiškimas nuskambėjo interviu pabaigoje, kurio metu makleris įspėjo žiūrovus būti pasiruošusiems naujiems sukrėtimams, mat metų bėgyje daugelio žmonių investicijos ir santaupos tiesiog pražus.

REKLAMA

Pastarosiomis savaitėmis baimės dėl Europos finansų sitemos stabilumo itin sustiprėjo. Investuotojams nerimaujant dėl regiono ir viso pasaulio ateities, „Dow Jones“ pramonės įmonių akcijų indeksas buvo nukritęs į žemumas, kokių dar neregėta nuo prasčiausių 2008 metų dienų.

Nepaisant daugybės panašių, nerimą keliančių pareiškimų, kokius išreiškė A. Rastanis, Europos politikai bando rasti sprendimą dėl susidariusios padėties. Nuolatos spaudžiami Kinijos ir JAV vadovų, senojo žemyno politikai bando susitarti dėl Europos finansinio stabilumo fondo išplėtimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Tačiau antroji krizė būtų puikus metas spekuliantams“, – sako A. Rastanis. Kaip ir daugeliui biržos žaidėjų man nerūpi stabili ekonomika, stabilus gyvenimas ar stabilus darbas. Mano vienintelis rūpestis – uždirbti pinigus. Asmeniškai, aš svajojau apie šią akimirką trejus metus. Kaskart guldamasis į lovą sapnuoju apie antrąją recesiją“, – anot A. Rastanio biržos spekuliantai nėra vieninteliai asmenys, kurie gali gauti pelno iš antrojo ekonominio nuosmukio.

„Kuomet finansų rinkos žlunga, tereikia turėti pakankamai informacijos ir aiškų planą, tuomet atsiveria galimybės uždirbti milžiniškus pinigus“, – baigė pokalbį finansininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų