REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seime vyko balsavimas dėl naujos rezoliucijos, pagal kurią buvo siūloma Lietuvos Respublikos Vyriausybei nuo 2012 metų sausio 1d. didinti minimalios mėnesinės algos (MMA) dydį iki 1000 litų. Už rezoliuciją balsavo 59  parlamentarai, prieš – 58, rezoliucija buvo priimta.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokrato Vytenio Povilo Andriukaičio nuomone, MMA didinimo nustatymą Vyriausybė nedovanotinai vėluoja, o numatytas padidinimas menku skaičiumi, iššaukia didžiulius prieštaravimus visų Trišalės tarybos pusių.

REKLAMA

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Jurgis Razma pasisakė prieš šios rezoliucijos priėmimą. „Aš kviečiau prisiminti, kad panašaus turinio rezoliuciją priėmėme pavasario sesijoje, esmė tokia pati buvo. MMA pagal Europos Sąjungos šalių  standartus turi būti pusė statistinio darbo užmokesčio. Šiandien siūloma tai parašyti skaičiais. Gerbkime save“, – sakė politikas.

Anot jo, šioje rezoliucijoje yra loginių netikslumų, MMA padidinimas valstybės biudžeto balansui teigiamo indėlio neduos, įvertinus pliusus ir mokesčius, susidaro minusas, o tai nėra esminis dalykas, dėl kurio turėtų atsisakyti didinimo. Jis tikino, kad antros rezoliucijos priėmime nėra prasmės.

REKLAMA
REKLAMA

Birutės Vėsaitės manymu, nenormalu, kad dirbantiems žmonėms, gaunantiems MMA reikia dar ir socialines pašalpas mokėti, gaunasi, kad pinigai iš vienos kišenės perdedami į kitą. „Tie 50 Lt nepadengia infliacijos. Vienas litas uždirbančiam minimalią algą turi didesnę vertę, negu tam, kuris kelis tūkstančius uždirba, nevarykime žmonių į neviltį, nevarykime iš Lietuvos“, – ragino ji.

Premjeras A. Kubilius pabrėžė, kad negalima ignoruoti biudžeto ir darbo rinkos perspektyvų. „Spręskime problemą konstruktyviai. Suprantu, kad yra noro pasižymėti įvardijant skaičius, bet raginu opozicinių frakcijų lyderius atidžiau pažiūrėti į situaciją tarptautinėse rinkose. Nereikia švaistytis sprendimais, raginu elgtis atsakingai, o mes su Trišale taryba dirbame dalykiškai“, – teigė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratas Algirdas Sysas pasipiktino ministro pirmininko žodžiais. „Maisto bankas pradėjo dalinti maisto paketus žmonėms. Susirinko ne „bomžai“, o inteligentai, jaunos šeimos. Jiems buvo gėda, kad jie čia stovi, man buvo gėda, kad tai matau. Kai kalbate apie MMA, nueikite ir pažiūrėkite tiems žmonėms, kurie pusdienį stovėjo, kad gautų maisto paketą, į akis“.

„Ką čia skiedžiate apie Trišalę tarybą, juk pasakė, kad sutinka didinti, o jūs ir jūsų atstovai makaronus kabina Seimui ir liaudžiai, visi sutinka“, – pridūrė A. Sysas.

A. Maldeikienė: politikai turėtų pabandyti pragyventi iš minimalios algos

A. Maldeikienė: badaujantis žmogus negali būti motyvuotas

Iš krizės brendame varguolių sąskaita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų