REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienu įdomiausių tarptautinės džiazo scenos balsų vadinamas Kurtas Ellingas Lietuvos publikai dainuos jau lapkričio pradžioje Vilniaus kongresų rūmuose. Jo baladės neįtikėtinai sklandžios, jausmingos, net kiek hipnotizuojančios. Ir ne tik dėl kerinčio balso – pasirodydamas K.Ellingas ne tik dainuoja, jis vaidina ir į sceną atneša tikrus jausmus.

REKLAMA
REKLAMA

Ką jau kalbėti apie išskirtinį sugebėjimą improvizuoti. Džiazo atlikėjas ne tik užburia dainomis, bet ir be žodžių pamėgdžiodamas muzikos instrumentus. Toks 43-ejų dainininko ekscentriškumas pelnė daugybės muzikos leidinių dėmesį.

REKLAMA

Muzikantas, turintis galingų draugų

Iš Čikagos kilęs K.Ellingas, nors ir laikomas vienu ryškiausių šiandienos džiazo atlikėjų, anaiptol nėra ponas nuobodyla. Vesdamas paskaitas ar padėdamas jauniems muzikantams jis ne tik juokauja, bet ir vartoja žargoną. Per repeticijas jo pokštai gali pakelti nuotaiką visiems, esantiems vienoje patalpoje. Ir žmonės už tai tik dar labiau jį mėgsta, nes jis nėra tas „iščiustytas“ sceninis atlikėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Nieko keisto, kad šis talentas dar ir gabus poetas, užkietėjęs mąstytojas ir net JAV prezidento Baracko Obamos bičiulis. „Negaliu pasakyti, kad esame labai artimi, tačiau palaikiau jį nuo tada, kai buvo valstijos senatorius. Neabejoju, kad man teko pirmojo jo lėšų rinkėjo vaidmuo. Po to daug kalbėjomės ir dažnai susidurdavome gatvėje, nes jis gyveno už kampo", - sako K. Ellingas, kuris 2005-aisiais įsigijo buvusius B. Obamos namus ir iki šiol juose gyvena su žmona ir dukra.

„Kai prezidento klausia, kokią muziką jis mėgsta, Barack'as neslėpdamas pasako, kad esu jo draugas. Man smagu tai girdėti, nors palaikau jį ir jo politiką visai ne dėl to“, – šypsosi atlikėjas, kuris paprašytas apie politiką galėtų kalbėti valandų valandas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvertintas ir naujausias albumas

Lapkričio 10 d. Vilniuje Kurtas Ellingas su savuoju kvartetu pristatys savo naujausią albumą „The Gate“. Nors jis dar nepelnė „Grammy“, kaip kad 2010-ųjų kompaktinė plokštelė „Dedicated To You“, tačiau jau sulaukė palankių kritikų vertinimų. Džiazo portalas „JazzWeek“ per savo 2011-ųjų apdovanojimus Niujorke šių metų birželį paskelbė, kad K.Ellingo „The Gate“ teko Metų įrašo titulas.

Ši kompaktinė plokštelė nuo jos išleidimo vasarį „JazzWeek“ tope laikėsi net 17 savaičių, beveik pusę šio laiko – pirmoji vietoje. Šis apdovanojimas reikšmingas dėl to, kad jo nugalėtojus renka džiazo mylėtojai, džiazo radijo programų atstovai, įrašų studijų atstovai ir nepriklausomi džiazo ekspertai.

Kurtas Ellingas – „Night Moves“:


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų