REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Po dviejų skausmingų susitikimų su medūzomis ir 40 vandenyje praleistų valandų 62 metų amerikiečių plaukikė Diana Nyad sekmadienį buvo priversta nutraukti mėginimą pasiekti pasaulio rekordą, praneša agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Ji yra nusivylusi, sakė moters atstovė Vanessa Linsley. D. Nyad, nepaisydama medūzų įkandimų ir klastingų srovių, buvo įveikusi 125 km iš planuotų 166. Toks atstumas skiria Kubą ir Floridą. Plaukikę lydintys medikai įspėjo, kad nauji medūzų dūriai gali sukelti pavojų gyvybei.

REKLAMA

D. Nyad tikslas buvo pagerinti savo pačios prieš 32 metus pasiektą rekordą – įveikti ilgiausią kada nors moters atviroje jūroje nuplauktą distanciją. Rekordą ji pasiekė 1979-aisiais, kai iš Bahamų salos Bimini pasiekė Floridą, nuplaukdama 165 km.

D. Nyad, kuri plaukė be apsaugos nuo ryklių, negalėjo paliesti ją lydinčių laivų. Jos pagalbininkai galėjo jai paduoti tik maisto, vandens, medikamentų, taip pat naują plaukimo kostiumą.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau po medūzos dūrio į veidą šeštadienį D. Nyad buvo priversta įlipti į vieną laivų, kur jai suteikta medicininė pagalba. Tiesa, ji galėjo tęsti rekordą, nes laive ne ilsėjosi, o buvo apžiūrima medikų. Ji toliau plaukė lygiai nuo tos vietos, kur įlipo į laivą, kad gautų medicininę pagalbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų