REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visagino AE projektas yra sparčiai plėtojamas, jam skiriamas dėmesys aukščiausiu lygiu, todėl susitarimai dėl šio projekto įgyvendinimo turi būti pasirašyti pagal numatytą grafiką. Tai konstatuota pirmadienio vakarą Tokijuje vykusiame Lietuvos energetikos ministro Arvydo Sekmoko ir kompanijos „Hitachi“ prezidento Hiroaki Nakanishi susitikime.

REKLAMA
REKLAMA

„Naujas branduolinės energetikos vystymo etapas jau siejamas su Visagino ir „Hitachi“ vardais“, - pažymėjo energetikos ministras A. Sekmokas.

REKLAMA

„Hitachi“ Visagino AE tieks pažangiojo verdančio vandens reaktoriaus (angl. Advanced Boiling Water Reactor, ABWR) technologiją. ABWR yra vienintelė šiuo metu pasaulyje eksploatuojama III kartos reaktorių technologija.

Dvišalio susitikimo metu energetikos ministras A. Sekmokas ir „Hitachi“ vadovas H. Nakanishi aptarė galimybes Lietuvoje plėtoti ir kitas pažangias energetikos idėjas - išmaniuosius elektros tiekimo tinklus, elektros baterijų kompleksus, elektromobilių infrastruktūrą.

„Visagino AE projektą mes turėtume vertinti daug plačiau - jis ne tik atveria kelius saugiai, patikimai branduolinei energetikai, bet ir kitoms Japonijos investicijoms. Tiek pasaulio, tiek regiono mastu tai yra itin reikšminga. O mes kartu su „Hitachi“ tampame šio istorinio proceso dalimi. Tai ir džiugina, ir įpareigoja“, - kalbėjo A. Sekmokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų