REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu derybos dėl Visagino atominės elektrinės (VAE) užtruks, japonai kaip prioritetinius gali pasirinkti kituose pasaulio kraštuose įgyvendinamus projektus.

REKLAMA
REKLAMA

Nors „Hitachi“ ir Lietuvos derybos dėl Visagino atominės elektrinės (VAE) projekto įgyvendinimo sutarties aklinai uždarytos nuo pašalinių ausų, Japonijos žiniasklaidos šaltiniai tvirtina, kad galutinė partnerių sutarties redakcija dėl VAE statybos bus sudaryta dar negreit, rašo „Verslo žinios".

REKLAMA

Šaltinis teigia, kad spartesniems susitarimams trukdys Europos Sąjungos ir Rusijos „energetinis karas“ dėl alternatyvių branduolinių objektų statybos Baltijos regione (Rusijos Kaliningrado regione ir Baltarusijoje – VŽ). Lietuva esą – nedidelė šalis, todėl viena nesugeba greitai priimti sprendimų. VAE projekte dar dalyvauja Estijos, Latvijos ir Lenkijos energetikos bendrovės.

Kai kurie Lietuvos pareigūnai „Verslo žinioms" tvirtina, kad „Hitachi“ atstovus itin domina, ar Lietuva turi galimybių finansuoti projektą iš valstybės biudžeto, teikti Vyriausybės garantijas paskoloms. Jeigu ne, tada ar gali pasiūlyti įmantresnį finansavimo modelį, grįstą tvirtais įsipareigojimais pirkti ateityje VAE pagamintą elektrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų