REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ignalinos rajono savivaldybėje esančio Gilūtų kaimo išregistravimas iš Adresų registro yra akivaizdi klaida, kurią Registrų centras, nesukeldamas papildomų nepatogumų vietos gyventojams, privalo tuojau pat ištaisyti. Tokios nuomonės laikosi Vidaus reikalų ministerija, įvertinusi panaikintų gyvenamųjų vietovių klausimus ir pateikusi savo poziciją apsvarstyti Vyriausybėje.

REKLAMA
REKLAMA

Apsvarsčius šiuos klausimus rugsėjo 14 d. Vyriausybės pasitarime, Registrų centrui buvo pavesta ištaisyti klaidas, susijusias su faktiškai egzistuojančių gyvenamųjų vietovių išregistravimu iš Adresų registro. Taip pat buvo atkreiptas dėmesys į tai, kad tvarkant Adresų registro duomenų bazę pagal anksčiau priimtus teisės aktus, kiekvienas gyvenamosios vietovės išregistravimo atvejis turi būti individualiai aptariamas kartu su tos gyvenamosios vietovės savivaldybe.

REKLAMA

„Vidaus reikalų ministerija neatlieka gyvenamųjų vietovių įregistravimo ar išregistravimo iš Adresų registro veiksmų. Adresų registrą tvarkančioji įstaiga yra Valstybės įmonė Registrų centras. Tikimės, kad Gilūtų kaimo išregistravimo klaida bus tučtuojau ištaisyta“, – sako vidaus reikalų viceministras S. Šiupšinskas.

Viceministras pabrėžia, jog svarbiausia, kad situacija būtų išspręsta nesukeliant papildomų rūpesčių vietos gyventojams ir suvokiant, jog tokie atvejai negali pasikartoti. ]

Sprendimas panaikinti Gilūtų vienkiemį buvo priimtas dar 1986 m. Tuomet per klaidą vietoje Gilūtų vienkiemio buvo panaikintas Gilūtų kaimas, o Registrų centras jį išregistravo tik šiemet.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų