REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Valstybės duoti pinigai atiduoti su kaupu, o Lietuva turėjo apčiuopiamą naudą“, - apibendrindamas beveik tris savaites Lietuvoje vykusį Europos vyrų krepšinio čempionatą sakė turnyro vykdantysis direktorius Mindaugas Špokas.

REKLAMA
REKLAMA

„9,8 mln. litų valstybė skyrė Europos čempionatui. Per Pridėtinės vertės mokestį (PVM) į šalies biudžetą grįžo 11,9 mln. litų, - organizacinio komiteto ir Finansų ministerijos suvestus skaičius pateikė M. Špokas.

REKLAMA

Anot jo, visas Europos čempionas kainavo 32 mln. litų, o sugeneravo 34,8 mln. litų pajamų. „Bent milijonas litų turėtų likti Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) biudžete, o verslininkai ir rėmėjai pelną daugina iš penkių, - teigė Europos vyrų krepšinio čempionato vykdantysis direktorius. - Europos čempionatas Lietuvoje vyko po 72 metų pertraukos. Tai didžiausias krepšinio renginys Europoje. Dalyvavo 24 komandos ir ryškiausios NBA žvaigždės kaip Dirkas Nowitzkis, Pau Gasolis, Tony Parkeris ir kiti. Iš viso NBA lygoje rungtyniaujančių žaidėjų buvo per 30. Nežinau, kada kitą kartą tiek galime sulaukti mūsų šalyje“.

REKLAMA
REKLAMA

„Galutiniai čempionato rengimo kaštai paaiškės lapkritį, kai bus suvestos visos finansinės sąskaitos, tačiau jau dabar aišku, kad „EuroBasket 2011“ davė net pelno. O dar nekalbame apie bendrą valstybės ir Lietuvos įmonių reklamą per televiziją“, - teigia M.Špokas.

90 tiesioginių televizijos transliacijų su Lietuvos įmonių reklama aikštėse, preliminariais skaičiavimais, buvo matomos daugiau nei 180 mln. žmonių visame pasaulyje – iš viso apie 150 šalių ir teritorijų. Šiuos skaičius pateikė FIBA TV, tačiau galutinius rodiklius jie pateiks artimiausiu metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš viso buvo parduota 158 000 „EuroBasket 2011“ bilietų (t.y. 75 proc. visų rinkoje buvusių bilietų). Lietuvoje apsilankė per 20 000 užsienio šalių atstovų. Čempionato rungtynes stebėjo 135 000 vietinių žiūrovų arenose ir 120 000 žmonių pramogų zonose.

„EuroBasket 2011“ surengti padėjo apie 1500 savanorių, kurie buvo atrinkti iš 6000 kandidatų. Saugumu rūpinosi 3984 žmonės iš privačių saugos tarnybų, policijos, viešojo saugumo tarnybos, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, radiacijos saugos centro ir operatyvinių tarnybų.

REKLAMA

Čempionate buvo akredituota1300 žiniasklaidos atstovų (200 TV ir radio komentatorių), iš viso išduota per 5300 akreditacijų. Arenose buvo įrengta per 3000 darbo vietų. Infrastruktūrai įrengti buvo sunaudota daugiau nei įvairių 200 km kabelių. Per čempionatą žurnalistams ir komandoms reikėjo: 2395 stalų; 5210 kėdžių; 1434 scenos platformų (maždaug 12 standartinių festivalio scenų)2850 kg ledų šaldymui.

„EuroBasket 2011“ pirmąkart dalyvavo 24 stipriausios Senojo Žemyno komandos, kurios rungtyniaco šešiuose Lietuvos miestuose: Panevėžyje, Šiauliuose, Alytuje, Klaipėdoje, Vilniuje ir Kaune. Čempione, kaip ir prieš dvejus metus, tapo Ispanijos rinktinė.

2013 m. Europos vyrų krepšinio čempionatas vyks Slovėnijoje.

Čempionatui skirti milijonai

„Eurobasket 2011“ Vilniuje: nuo rekordų ir trispalvių cepelinų iki nelegalių nakvynių

Krepšinio čempionato akimirkos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų