REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savo gimtadienį Baltarusijos žmogaus teisių gynėjas, Tarptautinės žmogaus teisių federacijos viceprezidentas Alesis Beliackis pasitiko už grotų. Sekmadienį jam sukako 49-eri metai.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinės žmogaus teisių federacijos (FIDH) prezidentė Suhair Belhasen (Souhayr Belhassen) visos organizacijos vardu pasveikino A. Beliackį gimtadienio proga ir pareiškė įsitikinimą, kad jis greitu laiku bus paleistas į laisvę. „Mes darome viską, kad kuo griečiau susitiktume su tavimi ir kartu atšvęstume tavo išlaisvinimą“, - parašė ji sveikinimo laiške.

REKLAMA

Su sveikinimais ir palaikymo žodžiais į baltarusių teisių aktyvistą kreipėsi FIDH nariai iš įvairių šalių, taip pat organizacijos Tarptautinio sekretoriato Paryžiuje bendradarbiai.

A. Beliackio bendražygiai jo gimimo dieną surengė dar vieną solidarumo akciją. Ji prasidėjo prie pagrindinio pašto pastato Minske. Čia praeiviams buvo dalijami atvirukai, siūloma pasveikinti A. Beliackį su gimtadieniu ir parašais jį palaikyti. Vėliau akcijos dalyviai patraukė prie tardymo izoliatoriaus, kur laikomas žmogaus teisių gynėjas. Prie izoliatoriaus sienų akcijos dalyviai keletą kartų skandavo sveikinimą su gimtadieniu ir į orą paleido apie tris dešimtis baltų ir raudonų balionų.

REKLAMA
REKLAMA

Po akcijos, apie 13.00 val., buvo sulaikytas A. Beliackio bendražygis, Baltarusijos žmogaus teisių centro „Vesna“ narys Vladimiras Labkovičius. Jis, BelaPan naujienų agentūros žiniomis, po akcijos pasuko prie „Minsko“ viešbučio, kur turėjo susitikti su A. Beliackio advokatu. Tačiau prie viešbučio žmonės civiliais drabužiais sulaikė V. Labkovičių, pasodino į automobilį be jokių atpažinimo ženklų ir išvežė.

Kaip žinoma, baltarusių žmogaus teisių aktyvistas, Baltarusijos valdžios uždaryto žmogaus teisių centro „Vesna“ vadovas A. Beliackis buvo suimtas Minske rugpjūčio 4 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Beliackiui iškelta baudžiamoji byla. Remiantis Lietuvos ir Lenkijos pateiktais duomenimis apie šiose abiejose šalyse atidarytas bankų sąskaitas, rugpjūčio 12 d. jam pareikšti įtarimai mokesčių slėpimu.

Lietuva ir Lenkija duomenis Baltarusijai apie A. Beliackio finansines operacijas suteikė pagal dvišalio teisinio bendradarbiavimo sutartis, primena BelaPan.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų