REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neištverdami įtampos apie pasitraukimą iš operos ir baleto teatro svarsto net geriausi baleto artistai. E.Špokaitė jau nebešoka teatre. M.Hamanaka ir A.Paulauskas viešai prabilo apie skaudulius.

REKLAMA
REKLAMA

Sukilo dalis šokėjų, nepatenkintų baleto meno vadovės Tatjanos Sedunovos vadovavimo stiliumi. Šokėjų nuomone, T.Sedunova turėtų palikti baleto meno vadovo postą, rašo lrytas.lt.

REKLAMA

Pirmoji viešai apie baleto trupės skaudulius prabilo primabalerina Eglė Špokaitė, šių metų pradžioje, per patį sezono vidurį, nutarusi atsisveikinti su scena.

Toks keturiasdešimtmečio sulaukusios solistės žingsnis gal ir neturėtų stebinti – apytiksliai tokio amžiaus ne vienas šokėjas baigia karjerą. Tačiau E.Špokaitė dar galėjo ir norėjo šokti, nors pastaruosius metus ją slėgė nepasitenkinimo jausmas.

„Kai apie baletą nieko neišmanantys asmenys bando įtikinti pasaulį, kad aš nemoku šokti, situacija tiesiog kurioziška, kitaip nepavadinsi.

Pasitraukiau nuo dalykų, kurie niekaip nesusiję su menu, tik su biurokratija ir absurdu", – kalbėjo E.Špokaitė.

Turėjau apsispręsti: išeiti iš teatro ir užsiimti tuo, kas man svarbu, ar pasilikti ir du kartus per metus sušokti „Kopelijoje".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų