REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalies aludariai pasipiktinę – beveik metus miegoję valdininkai staiga pabudo ir nutarė uždrausti alaus pavadinimuose rašyti žodžius „gyvas“ ir „šviežias“.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl tokio sprendimo aludariams teks keisti ne tik etiketes, bet kai kuriems – galbūt ir prekės ženklą. Prievaizdai aiškina, kad anksčiau atkreipti dėmesį į, anot jų, vartotojų klaidinimą negalėjo, nes buvo užimti tarnybų reorganizacija.

REKLAMA

Aluariams gresia baudos iki 50 tūkstančių litų, jei iš etikečių, reklamų ar logotipų nepanaikins žodžių „šviežias“ ir „gyvas“.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento atstovai aiškina, kad šie žodžiai klaidina vartotojus – esą žodyne jie aiškinami kaip turintys gyvybę, daug sveikatos, jėgų ir panašiai, o kalbant apie alkoholį tokių žodžių vartoti negalima.

Mažųjų aludarių asociacijos pirmininkė stebisi departamento sprendimais ir įtaria atvirą norą susidoroti su mažaisiais aludariais.

REKLAMA
REKLAMA

„Jau kokius metus šie žodžiai yra naudojami rinkoje ir tik dabar kontroliuojančios instancijos juos pastebėjo. Kur jos buvo anksčiau? Visos šios institucijos deklaruoja, kad turi būti pagalba verslui, turi padėti jam, bet kur ta pagalba? Kai iš padilbų kelia Damoklo kardą ir padės tūkstantinėmis baudomis?“, – klausia Mažųjų aludarių asociacijos pirmininkė Lina Šileikienė.

„Nesutikčiau su tokia nuomone, nes departamentas savo veiklą pradėjo nuo balandžio 1 dienos, sujungus Narkotikų departamentą ir Valstybinę tabako kontrolės tarnybą“, – sako  Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento direktoriaus pavaduotoja Gražina Belian.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Specialistai tikina, kad žodžių ant alaus butelių, baruose ir specializuotų parduotuvių iškabose turėtų nelikti per 2–3 savaites. Aludarių gildijos prezidento teigimu, tai per trumpas laiko tarpas.

„Tos 2–3 savaitės, kaip departamentas nurodo, yra tikrai per trumpas laikotarpis. Turės nuostolių, net ir nustoję gaminti, nes liks etikečių kiekiai“, – teigia Aludarių gildijos prezidentas Saulius Galadauskas.

„Gyvo alaus“ krautuvėlių tinklo direktorius sako nesuprantantis tokio departamento sprendimo, nes įmonės pavadinimas yra registruotas prekės ženklas, o departamento atstovė tikina, kad jiems pavadinimą taip pat teks keisti.

REKLAMA

„Pradžioje nusiųsime užklausą kontroliuojančiai įstaigai, kurie, tikiuosi, mus informuos, ką mes turėtume daryti, nes mūsų ženklas yra užregistruotas, ir jie tikriausiai mums patars, ką daryti – ar reikia nusikabinti, ar taikys kažkokias išimtis“, – sako „Gyvo alaus“ krautuvėlių tinklo vadovas Domantas Vizbaras.

Krautuvėlių vadovas neatmeta galimybės savo prekės ženklą ginti teisiniu būdu. Departamento atstovė aiškina, kad nepakeitus pavadinimo, tai bus traktuojama kaip Alkoholio kontrolės įstatymo pažeidimas.

Arnas MAZĖTIS, Loreta MAČIULIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų