REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkė džiaugiasi Vokietijos apsisprendimu daugiau dėmesio skirti vokiečių kalbos populiarinimui Lietuvoje ir konkrečiais projektais bei stovyklomis, kurių metu Lietuvos moksleiviai tobulina vokiečių kalbos žinias.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį priėmusį naująjį Vokietijos Federacinės Respublikos ambasadorių Matthias Mulmenstadtą Seimo Pirmininkė Irena Degutienė priminė, kad Lietuvos ir Vokietijos bendradarbiavimas meno ir kultūros srityse yra vertas pasididžiavimo.

REKLAMA

„Stiprus kultūrinis bendradarbiavimas tarp Lietuvos ir Vokietijos žmonių tampa geru pagrindu stiprinti bendradarbiavimą politikos ir ekonomikos srityse. Sveikintina, kad Lietuvos moksleiviams atsiveria galimybės geriau išmokti daugiau kalbų ir taip siekti naujų galimybių mokslo ir studijų srityse“, – sakė I. Degutienė.

Vokietijos ambasadorius pažymėjo, kad vokiečių kalbos populiarinimą Lietuvoje regi kaip vieną iš svarbiausių jo, kaip ambasadoriaus, užduočių.

REKLAMA
REKLAMA

Vokietija tikrai turi ką pasiūlyti Lietuvai ir kultūros, ir politikos bei ekonomikos srityse“, – sakė M. Miulmenštatas.

Seimo Pirmininkė atkreipė dėmesį, kad Seime veikia gausi tarpparlamentinio bendradarbiavimo su Vokietija grupė, gerus politinius ryšius atspindi ir gausūs dvišaliai susitikimai tarp aukščiausio rango politikų.

„Šiais metais ir aukščiausi Lietuvos politikai ne kartą lankėsi Vokietijoje, o svarbiausi Vokietijos pareigūnai pastaraisiais metais taip pat viešėjo Lietuvoje“, – sakė I. Degutienė.

Naujasis Vokietijos ambasadorius skiriamuosius raštus Prezidentei Daliai Grybauskaitei įteikė ir darbą Lietuvoje pradėjo šių metų rugsėjo 9 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų