REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastaruoju metu žiniasklaidoje pasirodė pranešimai apie praeitą savaitę aviakompanijos airbaltic atšauktus skrydžius, galimai esamus nuostolius ir šios aviakompanijos akcininkų nesutarimus.

REKLAMA
REKLAMA

Ši informacija sukėlė nerimą ne tik tarp vartotojų, bet ir kelionių agentūrų. Kaip informavo Lietuvos turizmo asociacijos prezidentė danutė Mažeikaitė kelionių agentūros iš aviakompanijos airbaltic informacijos apie tai, ar lėktuvai pakils numatytu laiku, negauna, tačiau šios aviakompanijos bilietų pardavimo kelionių agentūros nutraukti negali, nes turi įsipareigojimų aviakompanijai, be to bilietų rezervavimo sistema neuždaryta.

REKLAMA

Valstybinė vartotojų teisų apsaugos tarnyba dar 2011 m. liepos pabaigoje kreipėsi į Latvijos vartotojų teisių gynimo centrą prašydama suteikti informaciją, ar šaukščiau minėta aviakompanija yra finansiškai pajėgi vykdyti savo priimtus įsipareigojimus oro keleiviams. Buvo gautas atsakymas, kad tokia informacija jie nedisponuoja ir kad Valstybinės vartotojų teisų apsaugos tarnybos paklausimą persiuntė Latvijos susisiekimo ministerijai, tačiau atsakymas iki šiol nebuvo gautas.

REKLAMA
REKLAMA

2011 m. rugsėjo 21 d. aviakompanijos airbaltic prezidentas Bertolt Flick išplatino pranešimą spaudai (visas pranešimas anglų kalba http://www.airbaltic.com/public/47243.html), kuriame nurodė, kad per pastaruosius šešis mėnesius airBaltic vadovybė ne kartą informavo apie būtinybę didinti kapitalą, be to Baltic Aviation Systems, privatus airBaltic investuotojas, pareiškė savo norą visiškai padengti kapitalo didinimą arba tai padaryti proporcingai kartu su Latvijos Vyriausybe.

Aviakompanijos airbaltic prezidentas Bertolt Flick taip pat šiame pranešime nurodė, kad vadovaujantis teisinės apsaugos procedūra, kurią nustato Latvijos teisės aktai, airBaltic Taryba pateikė teismui planą, kuriame nurodė tolesnį bendrovės veiklos planą. Kaip teisinės apsaugos dalis, yra paskirtas administratorius, patvirtintas teismo ir atsakingas už teisinės apsaugos planą, kurio visos šalys turi laikytis, įskaitant ir akcininkus bei Priežiūros tarybą. Pasak aviakompanijos vadovo airBaltic vadovybė nesikeis teisinės apsaugos laikotarpiu ir visi oro vežėjo kreditoriai atgaus neapmokėtas jiems skolas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aviakompanijos airbaltic prezidentas Bertolt Flick pabrėžė, kad airBaltic taryba įsipareigoja tęsti oro bendrovės veiklą. Jei oro linijos būtų priverstos atšaukti tam tikrus skrydžius, jie įsipareigoja informuoti savo keleivius atskiru pranešimu ir kiek galėdami iš anksto, bei atsiprašė savo keleivių už galimus nepatogumus ateityje.

Valstybinė vartotojų teisų apsaugos tarnyba, atsižvelgdama į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją rekomenduoja kelionių agentūroms vartotojams suteikti visą jų turimą informaciją apie aviakompanijas ir jų vykdomą veiklą, kad vartotojai prieš įsigydami bet kurios aviakompanijos bilietus galėtų įvertinti jiems suteiktą informaciją ir atsakingai priimti sprendimus dėl sandorio sudarymo (bilietų įsigyjimo).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų