REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rumunijos valdžia uždraudė importuoti gėles iš Nyderlandų. Šis sprendimas priimtas po to, kai ketvirtadienį Amsterdamas užblokavo Rumunijos ir Bulgarijos priėmimą į Šengeno zoną.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė penktadienį naujienų agentūra „Mediafax“, Rumunijos federalinė muitinės tarnyba sulaikė pasienyje dešimtis didžiakrūvių automobilių su gėlėmis iš Nyderlandų, kurių dokumentai esą neteisingai įforminti.

REKLAMA

„Šiuo metu Žemės ūkio ministerija atlieka kelis patikrinimus, kadangi gabenamose tulpėse aptiktas pavojingas infekcijos sukėlėjas. Kai kurie kroviniai išsiųsti atgal tiekėjams, kiti konfiskuoti“, – pranešė žurnalistams muitinės spaudos tarnybos darbuotojai.

Gėlininkystės verslo mokesčiai yra svarbus Nyderlandų biudžeto pajamų straipsnis, ir Amsterdamas jau apibūdino Rumunijos veiksmus kaip šantažą.

Rugsėjo 22–ąją įvykusiame ES vidaus reikalų ministrų tarybos posėdyje Nyderlandai ir Suomija užblokavo Rumunijos ir Bulgarijos priėmimą į Šengeno zoną. Buvo pažymėta, jog jos turi atkakliau kovoti su korupcija ir organizuotu nusikalstamumu. Rumunijos URM pareiškė apgailestaujanti dėl šių šalių pozicijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų