REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Dėl konservatorių Vyriausybės nesugebėjimo tvarkytis Lietuva jau jaučia gydytojų stygių. Sumažintas medikų darbo užmokesčio fondas, atsivėrusi Vokietijos darbo rinka paskatino sveikatos specialistus išvykti į užsienį. Dėl to kenčia Lietuvos žmonės“, – sako LSDP frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Žiniasklaida plačiai nušvietė ne vieną atvejį, kai šeimos gydytojo siuntimus konsultacijai į Onkologijos klinikas turintys žmonės keletą mėnesių negali gauti talono pas gydytoją. Kai imama gilintis, kas dėl to kaltas, paaiškėja, kad klinikos nepajėgia priimti visų norinčių patekti ligonių, nes paprasčiausiai trūksta gydytojų.

REKLAMA

„Nustatytą dieną iki pietų talonai pas gydytoją jau būna išgraibstyti, tad pacientai mėnesių mėnesiais būna priversti laukti. Tik tie, kas susidūrė su onkologinėmis ligomis gali pasakyti, koks ilgas atrodo šitas laikas, ir koks jis yra reikšmingas pacientui. Juk nustačius ligą iš anksto, galima pasiekti kur kas geresnių gydymo rezultatų negu pavėluotai. Tačiau Lietuvoje tokie pacientai priversti laukti, nežinia kiek, patirdami didelę psichologinę įtampą“, – sako LSDP frakcijos seniūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Tokia situacija susidaro dėl labai paprastos priežasties – trūksta gydytojų. Galbūt klinikose ir yra laisvų etatų, tačiau nėra norinčių dirbti specialistų.

„Konservatorių Vyriausybės vykdoma politika užvėrė duris Lietuvos medikams, bet atvėrė vartus jiems išvykti ir užsidirbti užsienyje, kur mūsų specialistai yra labiau vertinami ir kviečiami. Apmaudu, kad Vyriausybės programoje nėra numatyta jokių priemonių panašioms problemoms spręsti. Jei Vyriausybė nemato bėdos, nereiškia, kad jos nėra. Lietuvos gyventojų sveikata turi būti prioritetas, todėl raginame dešiniuosius atsibusti ir pradėti spręsti problemas, su kuriomis susiduria sveikatos rūpesčių turintys Lietuvos žmonės. Per ilgai nieko nedaroma“, – sako LSDP frakcijos seniūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų